V Celje prihaja osvajalec Lige prvakov

RK Celje Pivovarna Laško je danes objavila novico, da v klub prihaja izkušeni srbski igralec, Stefan Terzić, ki je z nemškim Hamburgom tudi že osvojil ligo prvakov.


Stefan Terzić je 27-letni desni zunanji igralec, ki je veljal za enega največjih talentov srbskega rokometa, njegovo pot pa so mu žal preprečile, oziroma upočasnile nekatere poškodbe. Že kot najstnika ga je tako iz Borca kupil nemški HSV Hamburg, s katerim je osvojil naslov evropskega prvaka. Po propadu tega kluba ga je pot vodila v skopski Vardar, kjer je bil soigralec današnjega trenerja Celja, Alema Toskića, a se v dveh sezonah v družbi Alexa Dujshebaeva ni naigral. Pot v špansko La Riojo mu je prekrižala poškodba, zato se je nato za tri sezone podal v portugalsko Benfico, a tudi tu imel še nekaj težav s poškodbami. Po teh se želi pobrati, v zadnjem letu in pol, ko je korona narekovala ritem, je tako v želji po povratku in igri, zamenjal tri klube, sedaj pa v Celju našel idealne pogoje, da pokaže svojo vrednost. RK Celje Pivovarna Laško, kjer je bil minulih 14 dni na preizkušnji, je z njim podpisal enoletno pogodbo o sodelovanju.

Osebni podatki:

Ime in priimek: Stefan Terzić
Rojstni datum: 17. 5. 1994
Kraj rojstva: Arilje
Višina/teža: 195 / 94
Igralno mesto: Desni zunanji
Dosedanji klubi: RK Borac Banja Luka (BiH), HSV Hamburg (GER, 2012/13), RK Vardar (MKD, 2013/2015), Naturhaouse La Rioja (ESP, 2015/16), SL Benfica (POR, 2016-2019), Potaissa Turda (ROU, 2019/20, polovica sezone), Talent Plzen (CZE), Ramat Hasharon (ISR)

Stefan Terzić o prihodu v Celje: »Zelo vesel sem prihoda v Celje. Ekipa tu je odlična, mlada in ambiciozna, glavni cilj nam bo vrniti naslov državnih prvakov, v Evropi pa smo dobili zahtevnega nasprotnika, a žoga je okrogla in vse je možno. Gotovo bomo dali vse od sebe, saj se zavedamo, da je za to ekipo tudi potencial v evropskih tekmovanjih velik. V teh dveh tednih sem vse spoznal, fantje so res super, ne glede na to kako težke so priprave, vsak od sebe daje maksimum in želi še več. To je res lepo videti, saj tako vsi napredujemo. V Celje sem prišel, da pomagam sebi in ekipi. Tu so odlični pogoji dela, klub ima izjemno zgodovino in tradicijo, od tu je odšlo na desetine igralcev, ki so imeli ali imajo izjemne kariere. Mislim, da je to pravo mesto za mene, da se vrnem na pravo pot in ob tem pomagam ekipi do najboljših rezultatov.«

Alem Toskić, trener o prihodu Terzića: »Vesel sem, da smo končno rešili vprašanje desnega zunanjega. Dolgo smo čakali in iskali rešitve in mislim, da smo našli pravo rešitev in igralca, ki bo pomagal Mlakarju skozi vso sezono. Stefana poznam že od prej, v Skopju sva bila tudi soigralca in vem, da je pravi borec. Žal je imel vmes nekaj smole s poškodbami, a ima izjemno željo, da se vrne in mislim, da je na pravi poti. Od njega pričakujem, da bo prava dodatna vrednost za naš klub in da nam bo pomagal do rezultatov, ki si jih želimo.«

 

FOTO: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji