MRK Ljubljana in RK Cerklje-Radovljica suvereno do prve zmage

MRK LJUBLJANA : RD MOŠKANJCI-GORIŠNICA

V sklopu 1. kroga 2. državne lige je ekipa MRK Ljubljana doma gostila ekipo RD Moškanjci – Gorišnica.


Tekmo so uspešno odprli domačini, ki so po zadetkih Lovra Gorjupa in Jake Žabjeka povedli z 2:0. Sledilo je nekaj neuspešnih napadov, gosti pa so to izkoristili v svoj prid in po golih Blaža Geča in Matica Lena izenačili na 2:2. Ljubljančani so nato hitro povedli in do 14. minute držali Moškanjce-Gorišnico na minimalni prednosti zadetka ali dveh, a so se na to razigrali in si po dveh delnih rezultatih 3:0  v 23. minuti izborili prednost 6 zadetkov (16:10). Sledil je hiter odgovor gostujoče ekipe in dva zadetka Aljaža Soka, ki je zaostanek znižal na (16:12). Z razliko štirih zadetkov v prid domače ekipa pa se je tudi končal prvi polčas (20:16).

Tudi drugi polčas so bolje začeli domači igralci, ki so z dobro obrambo znova prišli do šestih golov razlike (23:17 v 38. minuti) Igralcem Moškanjcev – Gorišnice je na to uspelo znižati prednost na 23:19, nato pa so Ljubljančani še bolj razigrali in z odlično obrambo  prišli do visoke prednosti 11 golov,  v svojo mrežo pa so jih spustili le 9. Tekma se je zaključila z rezultatom 36:25, prve točke sezone pa so tako ostale na domačem parketu.

Slavko Erak (MRK Ljubljana)

Pri gostih je največ zadetkov dosegel Blaž Geč, ki je ljubljanskega vratarja premagal osemkrat, pri domačinih pa je bil najuspešnejši  novinec Slavko Erak , ki je po tekmi povedal: “Sezono smo začeli z zmago, kar je bil tudi naš glavni cilj, saj gremo čisto vsako tekmo letos po novi dve točki,” je po tekmi dejal MVP srečanja. “Do tako visoke  razlike v rezultatu je prišlo predvsem zaradi naše širine klopi. Imamo 16 igralcev in vsak izmed nas lahko da svoj doprinos k zmagi. Zadnja dva meseca smo dobro trenirali. Sicer je bilo v prvem polčasu čutiti nekaj nervoze, saj je bila to prva tekma v sezoni, a z vsako tekmo gremo po zmago in tudi včeraj smo se tega zavedali in premagali gostujočo ekipo. Odigrali smo tako, kot smo se zmenili in kot smo trenirali,” je še povedal Erak. Zaključil pa je z apelom na gledalce: “Pridite nas podpret naslednji vikend, ko igramo doma proti RK Arcont Radgoni, saj je poleg zmag največje zadovoljstvo in dokaz, da dobro delamo, to, da se na tribuni zbere veliko število ljudi.

RK CERKLJE-RADOVLJICA : RK KRONOS

Medtem ko sta se v dvorani Krim merila MRK Ljubljana in RD Moškanjci Gorišnica, je istočasno v Cerkljah na Gorenjskem potekala tekma med RK Celje – Radovljica in RK Kronos iz Logatca. Prvi so z izvajanjem najstrožje kazni povedli domačini, nato pa so, prav tako iz sedmih metrov, Logatčani izenačili rezultat. Vse tja do 20. minute je bila igra na obeh straneh zelo izenačena, dokler niso Cerkljani, ki so zaradi dveh izključitev pri Kronosu izkoristili premoč na igrišču, pobegnili na prednost 5 zadetkov (15:10 21. minuta). Gostom je nato še dvakrat uspelo znižati zaostanek na štiri gole (v 23. in 28. minuti), vendar so domačini držali prednost in jo na koncu prvega dela povišali na +7 (21:14).

V drugem polčasu je najprej zadela ekipa Kronosa in tako znižala rezultat na 21:15, vendar je moštvo  Cerkelj – Radovljice še bolj strnilo svojo obrambo in dalo v višjo prestavo v napadu in z delnim rezultatom 5:0 svojo prednost povečalo na 27:16. Kronos ni več našel prave rešitve za napad Cerkljancev, ki so svojo prednost v drugem polčasu le še povečevali in na koncu zmagali z razliko kar dvajsetih zadetkov. (44:24)

Pri Kronosu sta bila strelsko najbolj razpoložena Andraž Jereb in Tilen Kumar Musar – oba sta jih prispevala šest. Pri zmagovalni ekipi pa se je med strelce največkrat vpisal Jan Debelak, ki je bil uspešen sedemkrat.

 

Pripravila: Nika Baznik

Komentarji