RK Olimpija SE VRAČA!

Rokometni klub Olimpija je pred leti zabredel v finančne težave in po sezoni 2012/13 razpustil člansko in mladinsko ekipo. Klub je danes finančno saniran, sestavljena je tudi članska ekipa, v tekmovanju mladih pa že tretje leto zapored zaseda drugo mesto, takoj za RK Krim Mercator.


Članska ekipa Rokometnega kluba Olimpija je zaradi finančnih težav in posledično odhoda igralk ter trenerjev po sezoni 2011/12 izpadla iz 1. A lige. Na novo sestavljena ekipa članic je sicer naslednjo sezono v 1. B ligi osvojila prvo mesto, a do povratka med prvoligašice ni prišlo. Sezona 2012/2013 je prinesla končni račun politike vodenja kluba med leti 2008 in 2012. Vsled izredno slabega finančnega stanja in še vedno velikih dolgov je bil klub primorani razpustiti člansko ekipo in poizkusiti rešiti vsaj mladinski pogon.

V sezoni 2013/14 je novo vodstvo prevzelo vodenje kluba in ob izdatni pomoči staršev v naslednjih petih letih klub ponovno vrnilo v vrh slovenskega ženskega rokometa v tekmovanju mladih (od 10-19 let), v katerem je RK Olimpija že tretje leto zapored druga v konkurenci 32 ženskih klubov.

Uvrstitev v tekmovanju mladih za sezono 2017/18 za dekleta:

  1. Krim Mercator – 104 točke
  2. Olimpija – 70 točk
  3. Krka – 70 točk
  4. Z’ Dežele – 68 točk

Po finančni sanaciji kluba, po dobrem delu in vzgoji mladih igralk je prišel čas za ponovni nastop članske ekipe. To v veliki večini sestavljajo domače igralke, ki so v preteklih letih pridobivale znanje v rokometni šoli Olimpije, ki nosi ime po legendarnem trenerju in ustanovitelju Mitji Vidicu.

RK Olimpija naslednje leto praznuje 70 letnico obstoja. Velika želja kluba je, da se ponovno pridruži najboljšim ekipam v slovenskem ženskem rokometu.

Komentarji