Grosuplje premagalo Metliko, Sevnica brez težav preko Radgone

RK GROSUPLJE : RK METLIKA

Pretekli vikend se je pričela tudi nova igralna sezona v 2. državni ligi za člane. V petek ob 20.30 so se v Grosuplju domačini pomerili z ekipo iz Metlike. V prvo dejanje sezone so bolje krenili domačini, ki so po golu Luke Radeta povedli z 1:0, vendar so Metličani takoj odgovorili z zadetkom. Izenačena igra se je nadaljevala vse do 12. minute, dokler nista za goste prednosti povečala Dino Vinski in Žiga Hutar (4:6).


Prednost ni trajala dolgo, saj so jih Grosupeljčani hitro ujeli in po golih Luke Radeta in Anžeta Kitaka izenačili na 6:6. Grosupeljčani so se nato razigrali in Metliki pobegnili za dva zadetka, nato pa sta v 19. in 20 minuti tekme sledili dve izključitvi na domači klopi, kar pa so Metličani izkoristili za priključek in izenačenje rezultata (10:10). Do konca prvega dela smo bili priča izenačeni igri, ki se je zaključila z rezultatom 13:13.

V prvih minutah drugega polčasa domačini po eni neuspešni sedemmetrovki niso našli prave rešitve za ekipo Metlike, ki je po treh zaporednih zadetkih prišla do najvišje prednosti na tekmi (13:16). Sledil je pritisk na vrata gostov in uspešna serija napadov Grosupeljčanov, ki jim je do 39. minute uspelo stopiti prednost Metlike in povesti na 20:18, dokler ni v 45. minuti domačega vratarja premagal Žiga Hutar (20:19).

Sledila sta dva zaporedna zadetka domačih, vendar je Hutar nadaljeval svojo odlično dnevno formo in dobrih 10 minut pred koncem je bil rezultat znova izenačen (22:22). Potem pa  se je po zadetkih Luke Redeta in Matevža Corela domača ekipa ponovno oddaljila za dva gola prednosti in to držala do konca obračuna. Pri domačinih je bil strelsko najbolj razpoložen Tilen Zakotnik, ki je prispeval 7 zadetkov, pri Metličanih pa je z 12 zadetki navdušil Žiga Hutar. Prva tekma prvega kroga 2. državne lige se je tako zaključila z 28:26 za ekipo Grosuplja, ki je tako vknjižila prvi točki v novi sezoni.

RK ARCONT RADGONA : RK SEVNICA

V soboto  se je poleg ostalih obračunov ob 19.00 uri v Radencih odvila tudi tekma med RK Arcont Radgona in edinim posavskim predstavnikom v 2. ligi, RK Sevnica. Obračun se je začel precej borbeno, prvi pa so v 2. minuti po golu Marka Mastnaka povedli Sevničani. Obe ekipi sta nadaljevali precej trdo, kmalu smo bili priča tudi prvi izključitvi. V 7. minuti  so po uspešno izvajani sedemmetrovki Mateja Rojhta domačini izenačili na 1:1. Sledile so minute zelo izenačene igre, do rezultata 3:3, nato pa so se po dveh zaporednih zadetkih Nejca Mergoleta Sevničani odmaknili za dva zadetka (3:5). Skozi celoten prvi polčas je Sevničanom uspelo obdržati vodstvo, ki je bilo najvišje v 21. minuti, ko so vodili s 5:9. Toda domačini niso dovolili, da bi se Sevnica razigrala in so uspešno držali minimalno razliko zadetka ali dveh do konca polčasa, ki se je zaključil z 12:14 v prid gostom.

Drugega dela obračuna Radgončani niso pričeli najbolje in ekipa Sevnice je s tremi zaporednimi zadetki svojo prednost povišala na +5 (12:17) Rojhtu in Šijancu je nato uspelo rezultat znižati na 14:17, vendar je sledil hitri odgovor gostujoče ekipe, ki je po desetih minutah drugega dela že vodila za 7 zadetkov. Radgončanom žal več ni uspelo ujeti priključka. Razigrana Sevnica pa je svoje vodstvo še povečala (18:29 v 48. minuti) in tako na koncu prepričljivo zmagala s 26:34.

Pri domačih se je strelsko najbolj izkazal Matej Rojht, ki je bil uspešen dvanajstkrat, pri Sevnici pa Kolman Tomaž, ki je za zmago prispeval osem zadetkov.

Komentarji