Železniki premočni za Hrpelje-Kozino

Med tem, ko so se prvi obračuni prvega kroga 2. državne lige odvili v petek in soboto, se je prestavljena tekma med RD Alples Železniki in RD Škerjanec Jadran Hrpelje – Kozina odvila včeraj ob 18.30 v Železnikih.


Tekmo so z zadetkom Nejca Stojanoviča otvorili domačini, ki so tako povedli z 1:0. Sledil je hiter odgovor Kozine, ki je rezultat izenačila po zadetku Petra Polesa. Že v uvodu v tekmo smo bili priča grobi igri z veliko prekinitvami in malo zadetki, vendar je Železničanom po desetih minutah igre uspelo priigrati tri gole prednosti in to razliko ohraniti in povečati do konca polčasa, ki se je končal z 11-7 (+4).

Tudi v drugi del obračuna so bolje krenili domačini, ki so z delnim rezultatom 3:0 zvišali svojo prednost na 14:7. Kozinčani so nato z dvema zaporednima zadetkoma Hrvatina in Miklavca (14:9) to prednost nekoliko znižali,  vendar so se Železničani po uspešno izvajani sedemmetrovki Štremfelja in zadetkom Kavčiča znova vrnili na razliko sedmih zadetkov (16:9). Domačini so nadaljevali z odlično obrambo in ekipi iz Kozine več ni uspelo ujeti priključka, ki bi jim omogočal morebitni preobrat. Štiri minute pred koncem obračuna je ekipa Železnikov vodila z osmimi zadetki razlike, vendar je gostom uspelo strniti svoj napad in jo s tremi zaporednimi goli znižati. Končni rezultat je bil tako 23:18 v korist RD Alplesa iz Železnikov.

Strelsko sta bila na obračunu najbolj razpoložena Jan Korošec iz domače ekipe, ki je zadel osemkrat in Peter Hrvatin iz gostujoče, ki je bil uspešen petkrat.

Komentarji