Šibila po tekmi z Gorenjem: “Iz tega srečanja bo potrebno potegniti neke iztočnice”

Gorenje Velenje je na tekmi 6. kola Lige NLB na domačem terenu premagalo Maribor Branik (32:26) in tako prišlo do dveh pomembnih točk v boju za vrh lestvice. 


Velenjski rokometaši so osvojili načrtovani točki, odpor žilavih Mariborčanov pa so zlomili šele v drugi polovici tekme. Zasedba iz Šaleške doline – v nedeljo jo čaka povratna tekma drugega kroga evropskega pokala EHF proti poljski ekipi Gwardia Opole, kjer bo branila prednost štirih golov s prve tekme (26:22) – je dosegla četrto zmago in napredovala na tretje mesto, mariborska ekipa pa je doživela tretji poraz v državnem prvenstvu.

Tekmo v Rdeči dvorani so bolje začeli gosti iz štajerske prestolnice, sredi prvega polčasa so si priigrali že tri gole prednosti (9:6 in 10:7), a so jih gostitelji v 23. minuti ujeli in izenačili na 10:10, tik pred odhodom na veliki odmor pa z goloma Domna Tajnika in Vlada Matanovića povedli s 16:14.

Velenjčani so v začetku drugega polčasa podvojili svojo prednost (20:16), a so jim izbranci gostujočega trenerja Marka Šibile v 38. minuti povsem zadihali za ovratnik (20:19). V zadnjih dvajsetih minutah tekme so domači rokometaši zaigrali bolj odločno in do konca pohodili stopalko za plin, po njihovem vodstvu s 27:20 v 45. minuti pa je bilo docela jasno, da bo zmaga ostala v Velenju.

V zmagoviti ekipi sta bila najbolj učinkovita Matic Verdinek z osmimi in Aleks Kavčič s sedmimi goli, v poraženi pa sta Tadej Sok in Žan Šol dosegla po pet zadetkov.

LIGA NLB, 6. KOLO

Četrtek, 11. oktober:
GORENJE VELENJE : MARIBOR BRANIK 32:26 (16:14)
Verdinek 8, Kavčič 7; Sok in Šol po 5.

STATISTIKA

Luka Logar, vratar Gorenja Velenja: “Obramba na začetku tekme ni bila takšna, kot smo je vajeni. Tekmo smo začeli v krču, najverjetneje tudi zato, ker smo se zavedali, kako pomembno je to srečanje. Na začetku nismo našli rešitve za njihovo obrambo, v vratih so imeli razpoloženega vratarja. V drugem delu se je prebudila obramba in posledično smo bolje odigrali tudi v napadu. Z današnjo zmago bo lažje odpotovati na Poljsko, kjer nas v nedeljo čaka težka tekma.”

 

Marko Šibila, trener Maribor Branika: “Velenjčanom je potrebno čestitati za zmago. V drugem polčasu so odigrali bolj odločno v obrambi in pokazali več želje po zmagi. Menim, da so se fantje prehitro zadovoljili z dobro igro iz prvem delu in nato, ko smo izgubili priključek, enostavno nismo več našli poti nazaj. Tako smo ob koncu srečanja dali nekaj več priložnosti mlajšim igralcem s klopi in tukaj bi izpostavil Izidorja Budjo, ki je še nekako najbolj upravičil svojo priložnost. Iz tega srečanja bo potrebno potegniti neke iztočnice za tekme, ki so pred nami. Že naslednjo sredo nas čaka ponovno zahtevna naloga, saj v goste prihaja vedno neugoden Trimo.”

FOTO: RK Gorenje Velenje (FB)

Komentarji