Šokterapija v Kopru obrodila sadove: Uroš Rapotec debitiral z zmago

Danes je bila odigrana še tretja tekma 6.kroga 1.NLB lige. RD Koper, pod vodstvom novega trenerja Uroša Rapotca, so se odpravili k novincu lige, RK Dol TKI Hrastnik. Dolani so v letošnji sezoni že dokazali, da bodo trn v peti marsikateri ekipi, Koprčani pa svoje ligaške sezone niso začeli ravno po pričakovanjih. Mogoče sprememba na koprskem stolčku glavnega trenerja obeta spremembe?


Prvi polčas Koprčani niso začeli ravno po navodilih in pričakovanjih novega trenerja Uroša Rapotca. Dolani so njihove napake odlično izkoristili in že v 12.minuti povedli za 4 zadetke, 6 : 2. V obrambi so Koprčani sicer odigrali dobro, ampak jim v samem napadu ni steklo. Imeli so kar nekaj izgubljenih žog in neizdelanih akcij, zapravili so tudi kar dve 7-metrovki. Dolanom so se uspeli približati šele v 29.minuti tekme, ko je za izenačenje, 10 : 10, zadel Žiga Smolnik.Nato pa je sledilo tudi nekaj napak v samem napadu domačih. Koprčanom je uspelo povesti za zadetek, za 10 : 11 je zadel Nejc Planinc. Vendar pa Dolani niso kar tako vdali, ob izteku polčasa so goste presenetili z zadetkom Roka Pintarja. Na odmor so odšli z izenačenim izidom, 11 : 11.

V drugi polčas so Koprčani ponovno vstopili nekoliko v krču. Dolani so uspešno držali razliko zadetka, nato pa se je Koprčanom v 44.minuti tekme končno odprlo. Uspeli so celo povesti za 4 zadetke. Za 15 : 19 je zadel Adam Bratkovič. Kljub nekaterim nevšečnostim za zapisnikarsko mizo, je domača in gostujoča klop uspela obdržati mirno kri ter uspešno nadzorovati igro na parketu. Nato pa so sledile črne minute na obeh straneh. Zadetka nismo videli kar dolge 3 minute. V 47.minuti pa je vodstvo Koprčanov na 5 zadetkov povišal Žiga Smolnik. Dolani so se Koprčanom nekako še poskušali upirati, kar se je videlo tudi v čvrsti obrambi domače ekipe. Zaradi nešportnega prekrška si je v 56.minuti rdeči karton prislužil Luka Koprivc. Z udarcem po obrazu oz. natančeje po očesu, je prekršek napravil nad Grego Krečičem. Krečič tekme ni več odigral, saj je začutil bolečino v desnem očesu. Nato pa si je v 59.minuti rdeči karton prislužil tudi Tilen Sokolič. Napetost na igrišču se je nadaljevala, Dolani so Koprčane uspeli uloviti že na dva zadetka, ampak je gostom uspelo ohraniti mirno kri. Na koncu so Koprčani končno slavili ter v Koper odnesli prvi dve točki. Končni rezultat v Dolanki je bil 23 : 26.

Pri Dolanih sta bila s 4 zadetki najuspešnejša Amal Ajdari in Matic Grušovnik. Pri Koprčanih pa sta bila najbolj natančna Grega Krečič, s 6 zadetki, in Adam Bratkovič, s 5 zadetki.

Dolane v naslednjem, 7.krogu, ponovno čaka domača tekma. Tokrat v Dolanko pride ekipa Celja Pivovarne Laško.V sredo, 17.10., Koprčane čaka prestavljena tekma 1.kroga. V Areno Bonifiko prihaja RK Celje Pivovarna Laško. V soboto, 20.10., pa v Areno Bonifika pride ekipa RK SVIŠ Ivančna Gorica.

 

RK Dol TKI Hrastnik : RD Koper 23 : 26 (11 : 11)

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Brilej 3, Klepej 3(2), Ajdari 4, Grušovnik 4, Zore, Pintar 1, Bauerheim 1, Gospodarič, Hribšek, Ramič 3, Ribič 2, Jakopič, Simončič, Nunčič, Koprivc 2

Trener: Aleš Sirk

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 2(3)

RD Koper: Haseljić, Grlj, Mijatovič, Dolenc, Krečič 6, Matijaševič 4, Postogna, Moljk 1, Smolnik 4, Sokolič 3, Guček, Zugan, Marić, Planinc 3, Stopar, Bratkovič 5(1)

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 14minut

7-metrovke: 1(4)

Pripravila: Manja Fišter

FOTO:  RD Koper

Komentarji