Krimovke do prvih točk v ligi prvakinj!

Rokometašice Krima iz Ljubljane so po bolečem porazu proti Győriju v drugem krogu lige prvakinj gostile sedemkratnega nemškega prvaka Thüringer. V nabito polni dvorani na Kodeljevem so Krimovke predvsem v drugem polčasu nadigrale nasprotnika in zasluženo prišle do prve zmage najelitnejšega tekmovanja.


Tekma se za naše rokometašice ni začela najbolje. Blestela je nemška vratarka Lara Krause, ki so jo Krimovke, po sedemmetrovki Tamare Mavsar, premagale šele v izteku šeste minute. Prvi zadetek je vendarle prebudil domače rokometašice, ki so zaigrale odločneje in ustavile nemški nalet, a za preobrat še ni bilo dovolj. Polčas se je za ljubljanske rokometašice končal tako, kot se je začel, tokrat s sedemmetrovko Sare Ristovske, ki je postavila končni rezultat prve polovice tekme, 10:12.

Drugi polčas pa so domačinke začele izjemno. Takoj na začetku drugega dela je zadela Sara Ristovski, ki je zaostanek zmanjšala na en gol (11 : 12). Po realizirani sedemmetrovki Tamare Mavsar v 35. minuti pa smo lahko spremljali odprt dvoboj za zmago. Za prvo vodstvo domačink je v 39. minuti zadela Tjaša Stanko (16 : 15). V zadnjih petnajstih minutah pa je sledil neverjeten nalet Krimovk. Domači strateg Uroš Bregar je z nekaj menjavami povsem strl odpor nasprotnic, v napadu pa so domačinke prišle do serije golov, ki je trajala do konca tekme. Najvišjo prednost na tekmi so Krimovke dosegle v 57. minuti z golom Ines Amon, ki je zadela za 27 : 19. Do konca tekme so gostujoče rokometašice uspele zadeti le še enkrat in Krimovke so se lahko veselile prvih točk v letošnji sezoni lige prvakinj. Najboljša strelka domačink je bila Tamara Mavsar, ki je zadela 7-krat.

Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu lige prvakinj v soboto, 20. oktobra, gostovala v hrvaški Koprivnici.

Uroš Bregar, trener Krimovk:
“Za nami je res težak teden, med katerim smo ogromno trenirali in delali za današnjo tekmo. Po vsem delu smo verjetno kar malo utrujeni od vsega, a moj moto je, da je veliko bolje biti utrujen in delati dobro, kot pa lenariti in čakati, da bodo žoge same padle v gol. Z današnjo tekmo smo lahko res zadovoljni, v obrambi smo naredili ogromno, v drugem polčasu prejeli le osem zadetkov in to je tisto kar res šteje.”

Miša Marinček Ribežl, kapetanka Krima:
“Zmaga, ki smo jo dosegle, je plod ogromnega garanja in dela. Če pogledamo le rezultat vidimo, da je za nami trda tekma. Prvi polčas smo začele v krču, ustvarile smo si nek pritisk, saj smo vedele, da bomo igrale doma. Vemo, da lahko ta tekma na koncu odloča o marsičem, zato sem ponosna in srečna, da smo se v drugem polčasu prikazale takšno igro, kakršno smo gradile cel teden. Da smo uspele zamisli s treninga prenesti na tekmo mi pomeni ogromno.”

LIGA PRVAKINJ, 2. KROG:

Sobota, 13. oktober, ob 19.00
RK KRIM MERCATOR : THÜRINGER HC 27 : 20 (10 : 12)

Krim Mercator: Mavsar 7, Krsnik 1, Vojnovič, Barič, Beganović 1, Stanko 6, Marinček Ribežl 1, Zulić 3, Ljepoja, Koren 3, Tsakalou, Vučko, Žabjek, Amon 1, Perederiy, Ristovska 4

Thüringer: Krause 1, Lang, Sazdovska 1, Mazzucco, Zimmerman, Schmelzer 2, Triscsuk 3, Giegerich, Stolle 1, Luzumova 6, Bölk 2, Großmann, Jakubisova 3, Huber 1

FOTO: EHF

Komentarji