Ribničani končali evropsko sezono s porazom

Rokometaše Ribnice je po domači zmagi proti Selfossu v kvalifikacijah za pokal EHF čakal povratni obračun na Islandiji. Islandski rokometaši so bili v vodstvu celotno tekmo in prikazali bistveno boljšo predstavo kot na prvi tekmi.


Začetek tekme je pripadel Islandcem, ki so že v uvodnih minutah povedli z 2 : 0. Ribničani so v tekmo krenili hladno, brez pravih idej v napadu, svoj prvi zadetek so dosegli šele v 5. minuti srečanja. V 15. minuti so domačini vodili že za 4 gole, Ribničani pa nikakor niso našli rešitev za učinkovit islandski napad. Aktualni državni podprvaki slovenske prve lige so z menjavami poskušali osvežiti svojo igro, vendar so Islandci uspeli zadržati svojo prednost in prvi polčas dobili z 15 : 10.

V drugem polčasu smo lahko spremljali podobno igro kot v prvem. Ribničani so iskali priključek, a se jim nikoli ni uspelo približati na manj kot 4 gole zaostanka. Islandci so celotno tekmo narekovali tempo igre in bili boljši tekmec celotno srečanje. Tekma se je končala z rezultatom 32 : 26 v korist domačinov. Najboljši strelec Ribnice je bil Rok Setnikar, ki je zadel 6-krat.

Ribničani se po sobotnem porazu poslavljajo od evropske sezone in se bodo osredotočili na tekme v državnem prvenstvu, kjer bodo zagotovo ciljali na najvišja mesta.

KVALIFIKACIJE ZA POKAL EHF, 2. KROG

Druga tekma, Selfoss, 13. oktober, ob 20.00
SELFOSS : RD RIKO RIBNICA 32 : 26 (15 : 10)

FOTO: RD Riko Ribnica

 

Komentarji