Mokerc-KIG doma tesno izgubil proti Krškem

V soboto sta se v športni dvorani Škofljica (kjer začasno domuje ekipa RD Mokerc – KIG, saj dvorano na Igu prenavljajo) pomerili ekipi Mokerca iz Iga in Krškega. Slednja je bila pred srečanje velik favorit, saj so pred sezono napovedali boj za najvišja mesta. Na trenersko mesto so ustoličila Uroša Šerbca, ki je pred sezono dejal, da so cilji v Krškem visoki. Proti ekipi Mokerca pa jim ni šlo vse po načrtu, čeprav so na koncu vseeno zmagali.


Ižanci so tekmo pričeli zelo dobro. Z dvema zaporednima goloma Denisa Tabakovića so povedli z 2:0 in prednost dveh golov ohranili vse do 9. minute. S tremi zaporednimi goli so gostje povedli za gol, a so nato domačini rezultat zopet preobrnili v svojo korist. Prvi polčas je bil zelo izenačen, videli smo nekaj napak v napadu na obeh straneh. Nobena ekipa si do odmora ni uspela priigrati prednosti in polčas se je zaključil z rezultatom 14:14.

Celoten drugi polčas smo v Škofljici gledali igro “gol za gol”. V prednosti pa so bili vedno domačini, ki so povedli, a so Krčani hitro izenačili.  V 57. minuti pa so gostje izid preobrnili v svojo korist, povedli za gol, a so domačini izenačili. Nato pa so Ižanci zapravili njihov zadnji napad in Krško je prišlo do prednosti +2. Končni izid tekme (26:28) je z dvema zaporednima goloma postavil David Ban.

Pri domačih je bil najboljši strelec Elvir Kalabić, ki je zadel 6-krat, pri gostujoči ekipi pa sta bila največkrat uspešna Tadej Sobotič in Patrik Glaser.

V naslednjem kolu ekipo iz Iga čaka gostovanje v Šmartnem pri Litiji, Krčani pa bodo doma gostili Izolo.

 

ŠD Mokerc – KIG : RK Krško 26:28 (14:14)
Športna dvorana Škofljica, sodnika: Ivančič Dejan, Ivančič Igor

ŠD Mokerc – KIG: Grudnik, Virant Ti., Žagar Ž., Žagar M. 3, Comino 1, Tabaković 5, Legen 4, Virant To. , Andoljšek 3, Makivič 4, Štamcar, Cimerman, Kalabič 6
Trener: Roman Šimon

RK Krško: Romih, Glogovšek, Dular 1, Škafar 3, Sobotič 5, Glaser 5, Kastelic 4, Rantah 1, Novak, Mlakar 2, Vovk 3, Ban 4, Blaževič, Škalički, Kodrič
Trener: Uroš Šerbec

7-metrovke: ŠD Mokerc – KIG 4/5, RK Krško 4/5

Izključitve: ŠD Mokerc – KIG 6 min, RK Krško 10 min

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov

Komentarji