Slovan ohranja stoodstotni izkupiček

V Trbovljah je pri ekipi Rudarja gostoval ljubljanski Slovan, ki v tej sezoni še ne pozna poraza. Edina ekipa poleg Slovenj Gradca, ki še ni izgubila točke v letošnjem prvenstvu, je tudi tokrat osvojila 2 točki. 


Ljubljančani so v tekmo vstopili nekoliko zadržano. Svoj prvi gol so dosegli šele v 3. minuti, ko so domačini že vodili z 2:0. V prvem polčasu smo videli kar nekaj napak na obeh straneh – tako v napadu kot v obrambi, kar priča tudi rezultat prvega polčasa 15:15. Obramba pri nobeni ekipi ni delovala tako, kot so si jo želeli pred tekmo.

Drugi polčas so Slovanovci pričeli veliko bolje kot prvega. Z delnim izidom 3:0 so si priigrali prednost, ki pa je že v 45. minuti izplahnela, saj  so domači izenačili na 21:21. Do konca tekme so gostje iz Ljubljane malce stopili na plin in na koncu zasluženo zmagali z rezultatom 31:27.

Najboljši strelec tekme je bil z 11 doseženimi goli Skušek Janez (RD LL Grosist Slovan). Pri domačih pa je bil največkrat učinkovit Hočevar Jan, ki je nasprotnikovo mrežo zatresel 6-krat.

Slovan trenutno na lestvici zaseda 4. mesto, saj ima tekmo manj od ostalih konkurentov v zgornjem delu lestvice. Naslednji vikend igralce iz Ljubljane čaka derbi kroga, ko doma gostijo drugouvrščeno ekipo ptujske Drave. Rudar pa doma pričakuje novince v 1. B ligi, RK Ajdovščino.

RD Rudar : RD LL Grosist Slovan 27:31 (15:15)

Dvorana Polaj Trbovlje, sodnika: Štigl M., Ocvirk D.

RD Rudar: Škrabar, Polanec 2, Sendelbah 4, Kozinc, Novak 2, Kavčič, Kocijančič 4, Radulovič, Hočevar 6, Bučar 2, Krajnc, Kamnikar, Žagar, Setnikar 3, Sitar 2, Kozole 1
Trener: Keše Jaka

RD LL Grosist Slovan: Jugovic, Grum 4, Jovičič, Marinček 2, Budalić, Skušek 11, Lukan, Ponikvar, Gahan C. Wilson, Fidel, Furdi 4, Kljun 1, Hočevar, Sanković 7, Atanasov 2
Trener: Aleš Repina

7-mestrovke: RD Rudar 3/4, RD LL Grosist Slovan 4/4

Izključitve: RD Rudar 4 min, RD LL Grosist Slovan 8 min

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov

Komentarji