Novi dve točki za Dobovčane

Včeraj sta bili odigrani še dve tekmi 6.kroga 1.NLB lige. Rokometaši SVIŠa so v domači dvorani osnovne šole Stična gostili MRK Dobovo, Novomeščani pa so odšli na gostovanje k ormoškim vinarjem. Dobova je v prejšnjem krogu prvič v sezoni zmagala, premagali so ekipo RK Dol TKI Hrastnik. Vsekakor si Dobovčani tudi tokrat želijo ponoviti ta uspeh in v Dobovo odnesti še dve točki.


Srečanje v dvorani osnovne šole Stična so nekoliko boljše začeli domači rokometaši. V 8.minuti tekme jim je ob zadetku Luke Zafrana uspelo povesti za dva zadetka, 4 : 2. Svojo prednost so uspešno držali in jo v 11.minuti tekme povišali še za zadetek. Za +3 je zadel Blaž Fink. Nato pa so se počasi začeli prebujati tudi gostujoči rokometaši. V 18.minuti tekme so uspeli domačine ujeti. Za rezultat 10 : 10 je zadel Marko Sintič. Od tu naprej in do konca prvega polčasa so Dobovčani uspeli igro obrniti v svojo korsit. Uspešno so držali svojo minimalno prednost zadetka ter se tudi na odmor odpravili z zadetkom prednosti. Ob polčasu je bil rezultat 17 : 18.

V začetku drugega polčasa smo lahko spremljali zelo izenačeno igro. Sicer so svojo prednost in tempo igre uspeli narekovati Dobovčani, ampak so se jim domači poskušali upirati. Nato pa je gostom v 40.minuti tekme, ob zadetku Doriana Markušića, uspelo povesti za 3 zadetke, 19 : 22.  Svojo priigrano prednost so uspeli držati vse do 50.minute, ko so le-to povišali še za zadetek. Za prednost 4 zadetkov, in tudi najvišjo prednost na tekmi, je zadel Marko Sintič, 23 : 27. Vendar pa tekma še ni bila odločena. Domači so strnili glave ter se zbrali in v 50.minuti tekme Dobovčane tudi ujeli. Za izenačenje 31 : 31 je zadel Žan Grojzdek. Vendar pa smo v zadnjih minutah tekme videli kar nekaj napak na strani domače ekipe. Domači strateg Aleksander Polak je bil primoran vzeti minuto odmora ter zbistriti glave svojih varovancev. Vendar pa tudi minuta odmora ni bila dovolj. Dobovčani so ponovno prevzeli nadzor nad samo igro in na koncu zasluženo slavili. Končni rezultat v dvorani osnovne šole Stična je bil 31 : 35 za rokometaše moškega rokometnega društva Dobova.

Pri domačih je bil z 8 zadetki najuspešnejši Žan Grojzdek, pri gostih pa je 14-krat zadel Marko Sintič.

V naslednjem, 7.krogu, bodo Dobovčani gostili ekipo RK Jeruzalem Ormož, rokometaši SVIŠa pa se odpravljajo na gostovanje v Koper.

 

Luka Zafran, RK SVIŠ Ivančna Gorica: “Na današnji tekmi smo bili v obrambi premalo agresivni, kar si na tako pomembni tekmi zagotovo ne bi smeli privoščiti. V drugem polčasu smo poskušali nadoknaditi naš zaostanek prvega, vendar smo naredili preveč napak v samem napadu in na koncu tudi izgubili. Dobovi čestitam za dobro igro, zasluženo so slavili. Sedaj je potrebno delati naprej. Vejamem, da lahko še veliko naredimo ter nadoknadimo naš zaostanek na lestvici in obstanemo v ligi.”

Marko Sintič, MRD Dobova: “Današnja zmaga proti SVIŠ Ivančni Gorici nam zagotovo veliko pomeni, saj smo sedaj v pozitivnem nizu. Z zmago proti Dolu smo se dvignili kot ekipa. Potrebovali smo tisto zmago, ki smo jo nadgradili še z eno, ki sicer ni bila najboljša, ampak zmaga je zmaga. Sedaj smo na lestvici v malo boljšem položaju, čaka pa nas še tekma proti Jeruzalem Ormožu doma, ki jo zagotovo nameravamo dobiti. Vemo kaj ta tekma prinaša, saj gre za zelo specifično ekipo, vendar cilj je jasen – zmaga.”

 

RK SVIŠ Ivančna Gorica : MRD Dobova 31 : 35 (17 : 18)

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Tekavec, Knez 1, Zafran 3(2), Fink 3, Grojzdek 8(2), Hrovat 6, Stopar 3, Škorc, Košir 1, Pirnat, Struna, Kutnar, Krabonja 4, Zlatnar, Bučar, Košir 2

Trener: Aleksander Polak

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 4(4)

MRD Dobova: Dular 1, Markušić 3, Leben, Kučič, Polutnik, Humek, Bura 7, Majić 3, Jazbec 2, Zavodnik, Krnc, Šušnjara 2, Kunst, Sintič 14(1), Hotko 2, Novak 1

Trener: Aleksander Markl

Izključitve: 14minut

7-metrovke: 1(2)

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji