Ormožani pred polno dvorano ponovno neuspešni

Včeraj sta bili odigrani še dve tekmi 6.kroga 1.NLB lige. Rokometaši SVIŠa so v domači dvorani osnovne šole Stična gostili MRK Dobovo, Novomeščani pa so odšli na gostovanje k ormoškim vinarjem. Novomeščani so se v prejšnjem krogu v domači dvorani kar namučuli, ampak jim je na koncu vseeno sueplo streti nasprotnika. Premagali so ekipo SVIŠa. Igra Ormožanov pa se je nekako ustavila. V prešnjem krogu so bili za las prekratki, v Ormožu so slavili Škofjeločani. Seveda je ta tekma povzročila kar nekaj vroče krvi, predvsem na strani Ormožanov, njen epilog pa še ni znan. Vsekakor smo lahko danes pričakovali trd boj za novi dve točki v prvenstvu.


Srečanje v športni dvorani Velika Nedelja so v prvem delu prvega polčasa nekoliko bolše začeli Novomeščani. V 4.minuti tekme so ob zadetku Kristjana Pršine uspeli povesti za zadetek, 1 : 2. Vendar pa se Ormožani niso pustili in takoj prevzeli vse vajeti v svoje roke. Začela se je agresivna igra Ormožanov, ki so popolnoma prevzeli nadzor na igrišču. V 9.minuti tekme so ob zadetku Dominika Ozmeca uspeli povesti za 2 zadetka, 5 : 3. Rezultat so obrnili v svojo korist in uspešno narekovali tempo igre. Svojo prednost so uspešno držali vse do konca prvega polčasa, ko so na odmor odšli z zadetkom prednosti, 12 : 11.

Tudi v začetku drugega polčasa so tempo narekovali vinarji. Nato pa so jih Novomeščani v 38-minuti tekme končno ulovili in izenačili. Za 15 : 15 je zadel Jan Irman. Nekaj minut se je nadaljevala izenačena igra. Ekipi sta si izmenjavali gole, v obrambi so pristopili agresivno. Nato pa so se v 43.minuti tekme Novomeščani uspeli “odlepiti” za 2 zadetka. Za 17 : 19 je zadel Jernej Papež. Pri vinarjih je koncentracija počasi začela padati. Vrstile so se številne nepotrebne napake, kar pa so Dolenjci dobro izkoristili. V 52.minuti tekme so svojo prednost povišali na 4 zadetke, 20 : 24. Ormožani nekako niso več zbrali dovolj moči, da bi se Novomeščanom uspeli upreti. Gostje so svojo prednost uspešno držali vse do konca tekme ter se po burnih 60.minutah v portni dvorani Velike Nedelje ponovno veselili in v Novo mesto odnesli novi dve točki. Končni rezultat je bil 25 : 29.

Pri vinarjih je bil s 6 zadetki najuspešnejši Bojan Čudič, pri gostih pa se z 8 zadetki lahko pohvali Jan Irman.

Ormožane v naslednjem krogu čaka gostovanje pri MRD Dobovi, Novomeščani pa bodo v domači dvorani Marof gostili RD Urbanscape Loko.

 

Denis Škrinjar, RK Jeruzalem Ormož: “Danes nas je zmage stala slaba igra v obrambi, pa tudi v napadu nismo bili dovolj zbrani, da bi zadržali vodstvo. Krka je to s pridom izkoristila in zasluženo zmagala.”

Tilen Kukman, MRK Krka: “Zmage smo zelo veseli. Vidi se, da smo prišli v nek zmagovalni ritem in upam, da ga obdrižimo. Ključna za današnjo zmago je bila dobra in kompaktna igra v obrambi, pa tudi Aleksandar Tomić je ubranil nekaj ključnih strelov. Kar se igre v napadu tiče, pa smo odigrali mirno. Upam, da se bomo primerno poveselili in se med tednom dobro pripravili na ekipo iz Škofje Loke.”

 

RK Jeruzalem Ormož : MRK Krka 15 : 29 (17 : 19)

RK Jeruzalem Ormož: Šulek, Bogadi 5, Šoštarič 2, Čudič 6(3), Firšt-Šeruga, Žuran 3, Hebar, Škrinjar, Kocbek 4(1), Balent, Sovič, Horvat, Ozmec 2, Mesarić 3, Vujović, Ciglar

Trener: Saša Praprotnik

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 4(4)

MRK Krka: Bevc, Didovič 1, Pršina 3, Tomić, Irman 8, Jakše 3(1), Klemenčič, Rašo, Batagelj, Papež 7(2), Kukman 5, Windischer, Matko, Imperl, Florjančič 2

Trener: Mirko Skoko

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 3(4)

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: MRK Krka

Komentarji