Ocvirk pred Nantesom: “Situacija ni prijetna, a je takšna, kot je”

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so pred sila zahtevno nalogo, saj se pred gostovanjem v Nantesu soočajo s številnimi poškodbami, ki vplivajo na sestavo ekipe. 
 
V 5. krogu Velux EHF Lige prvakov rokometaši Celja Pivovarne Laško odhajajo v goste k eni uspešnejših ekip zadnjih sezon. HBC Nantes je lanski finalist lige prvakov, dvakrat pa je bil v preteklosti tudi že finalist Pokala EHF. Trenutno vodilna ekipa francoske lige (6 tekem in 6 zmag, med drugim tudi derbi z Montpellierjem) je ligo prvakov v tej sezoni začela z domačim porazom s Flensburgom ter nato še v gosteh pri Pick Szegedu. Sledila je visoka zmaga proti Skjernu in v gosteh tesen poraz s Parizom, zato si bodo seveda zelo želeli uspeha proti Celju, saj imata ekipi trenutno enako število točk.
 

KAJ O TEM PRAVI OCVIRK?

Pred Celjani je glede na stanje v ekipi eno najtežjih gostovanj. Soočajo se namreč z velikimi zdravstvenimi težavami, ki močno vplivajo na sestavo ekipe. Accambray še nima pravice nastopa na evropskih tekmah, Makucu in Šarcu pa sta se na seznamu poškodovanih priključila še Gal Marguč in Matic Grošelj. Ocvirk ima na voljo torej le 12 standardnih igralcev, poleg pa bosta potovala še mladinca Matic Košec in Tadej Kljun, vsi skupaj pa se bodo poizkušali zoperstaviti favoriziranim Francozom. “Pred nami je gostovanje v Nantesu, na katerega bomo peljali le dvanajst standardnih članov ekipe ter dva iz mladinskih vrst in sicer Matica Košca ter Tadeja Kljuna. Accambray še nima dovoljenja za nastop, nam bo pa lahko pomagal na domačih tekmah. Situacija seveda ni prijetna, vendar je takšna kakršna je. Vsi tisti, ki so na voljo, bodo morali dati svoj maksimum in videli bomo kako nam bo uspelo pokrpati luknje, ki so nastale. Drugega nam ne preostane, zato moramo razmišljati pozitivno in še enkrat, vsak dati vse od sebe,” je ob težavah dejal Ocvirk.


Ta se seveda zaveda, da bo potrebno igro v Franciji nekoliko prilagoditi: »Na treningu smo glede na stanje že preizkušali neke nove postavitve v obrambi, v katere smo v tej situaciji primorani. Dejstvo je, da na tekmi ne bomo imeli dovolj igralcev za rotacijo, zato bomo morali igrati počasi, strpno. Nasprotnik namreč vedno poizkuša igrati hitro in kombinatorno. Nevarni so z vseh položajev, zunanjih, odlično sodelujejo s krožnim igralcem. Igrajo zelo podobno kot Szeged. Pretok žoge v napadu je hiter in obramba ima kar nekaj težav. V obrambi igrajo agresivno v postavitvi 6:0, z izpadanjem na napadalce, s čemer silijo nasprotnika v napake, za njimi pa je še odličen vratar. Dejstvo je, da je pred nami zelo zahtevna naloga, s katero pa se moramo spoprijeti in poizkušati iztržiti čim več

KODRIN: “Kogar ni, brez njega moramo!”

Tilen Kodrin, ki na zadnjih tekmah kaže zelo dobro formo, pred potjo v Francijo ne izobeša bele zastave, temveč pravi, da morajo ostali pokazati še več: “Po vsaki tekmi nam kdo zmanjka. To je seveda težko, a kogar ni, brez njega moramo in ostali moramo stisniti ter bolj garati na igrišču. V Franciji želimo svojo kožo pridati čim dražje, če pa se pojavi priložnost, jo bomo zagrabili. Zavedamo se kdo je nasprotnik, kako igra, nevarnosti pretijo z vseh položajev, imajo zvezdniško zasedbo. A mi jim bomo otežili delo in kot sem dejal, če se ponudi priložnost, jo želimo izkoristiti.” 

Tekma v dvorani Palais des Sports de Beaulieu je na sporedu danes ob 19. uri. V neposrednem TV prenosu si jo bo mogoče ogledati na Šport TV.

FOTO: EHF / Slavko Kolar, RK CPL

Komentarji