MRK Ljubljana nadaljuje niz neporaženosti

MRK Ljubljana je v vlogi favorita tokrat pometla z Brežicami. Ljubljančani, ki že dolgo niso doživeli poraza, so tudi tokrat prišli do visoke zmage. Za igralce Brežic je to že deveti letošnji poraz, kar jih uvršča na predzadnje mesto.


Ljubljančani so se v tekmo podali na lov za novi točki, kar je bilo opaženo tudi na igrišču. Že od samega začetka so pritiskali na nasprotnika in prišli do prednosti s 6:4. V 10. minuti so to prednost Brežičani izničili in rezultat izenačili na 6:6. Za več kot razliko treh zadetkov se domačini niso uspeli odlepiti vse do 20. minute, ko so vodili s 16:11. Proti koncu polčasa je Brežičanom padla zbranost, Ljubljančani so to izkoristili in z dobro igro ob koncu prvega dela povedli z 19:14.

Drugi polčas se je začel z nekaj obrambami vratarjev na obeh straneh. Domačini so priigrano prednost uspešno držali in jo tudi povišali. Po 10. minutah drugega polčasa vodili že za 10 golov. Ljubljančani niso popustili niti za trenutek, s svojo zbranostjo in dobro predstavo, tako v obrambi kot tudi v napadu – svoje je dodal tudi ljubljanski vratar Luka Pikovnik, ki je v drugem polčasu zbral 10 obramb – so razliko samo še višali . Brežičani enostavno niso našli prave igre, da bi se lahko vrnili nazaj v boj za nove točke. Tekmo so dobili domačini iz Ljubljane z rezultatom 39:26.

Na tekmi se je najbolj izkazal Uroš Milićević z 11 zadetki, ki še naprej ostaja na 4. mestu najboljših strelcev 1. B DRL, pri Brežicah sta bila s 5 goli najuspešnejša Luka Koprivc in Jaša Bogovič.

MRK Ljubljana po zmagi ostaja na 3. mestu, prav tako tudi Brežice ostajajo na mestu, ki so ga zasedale pred dvobojem (13.).

V naslednjem krogu se MRK Ljubljana odpravlja na gostovanje v Krško, Brežice pa gostijo Škofljico.

LESTVICA

1 RD LL Grosist Slovan 22
2 RK SVIŠ Ivančna Gorica 19
3 MRK Ljubljana 17
4 RK Dol TKI Hrastnik 15
5 RK Drava Ptuj 13
6 RK Krško 13
7 RD Rudar 12
8 ŠD Mokerc KIG 12
9 RK Črnomelj 10
10 RD Herz Šmartno 10
11 RK Grosuplje 6 *
12 RK Radeče Papir Nova 6
13 RK Brežice 5
14 ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 4 *

*tekma manj

FOTO: PAMETNI MEDIJI / LUKA ZAVODNIK

Komentarji