14 golov Marušiča premalo za zmago; slavilo Šmartno

Radeče so v 12. krogu gostile igralce Šmartnega. Šmartno je z zadetkom razlike premagalo Radeče in s tem prekinilo niz izgubljenih tekem. Domačini so prikazali dobro igro, a je bilo le-to premalo za uspeh in nove točke.


Srečanje je z obrambo otvoril vratar gostov Midhad Muratovič in vse je kazalo na dober začetek Šmartnega. Obračun se je potekal zelo izenačeno, nobeden od tekmecev se ni oddaljil za več kot dva zadetka prednosti – vse do 20. minute, ko so si igralci Šmartnega priigrali prednost treh golov (9:12). Do konca polčasa so Šmarčani svojo prednost še povečali za en zadetek in na odmor odšli pri rezultatu 14:18.

Drugi polčas je definitivno zaznamoval Tine Marušič (RK Radeče), ki je Šmartnemu v drugem delu srečanja zabil kar 11 golov. Domačini so se na vsak način poskušali približati gostom, a jim to žal ni uspelo. Vse do končnice so zaostajali za okoli štiri zadetke. Kljub vodstvu, ki so si ga gostje priigrali, so Radečani uspeli priti zraven. 

Igralci Šmartnega so svoj zadnji gol dosegli 2 minuti pred koncem tekme, kar je bilo skoraj usodno za osvojitev dveh točk. Radečani so s tremi zaporednimi zadetki znižali rezultat na 34:35, a za popoln preobrat jim je zmanjkalo časa. Domačini so tako izgubili za en zadetek. Končni rezultat je bil 34:35.

Kot omenjeno, je bil najboljši strelec obračuna Tine Marušič, ki je nasprotniku zabil kar 14 golov. Vrhunsko predstavo za Šmartno je pokazal tudi Andraž Justin, ki je zadel 11 golov.

Šmartno tako ostaja na 10. mestu, Radeče pa so dvanajste.

V naslednjem krogu se bodo Radeče pomerile z Rudarjem, Šmartno pa gosti Ivančno Gorico.

LESTVICA

1 RD LL Grosist Slovan 22
2 RK SVIŠ Ivančna Gorica 19
3 MRK Ljubljana 17
4 RK Dol TKI Hrastnik 15
5 RK Drava Ptuj 13
6 RK Krško 13
7 RD Rudar 12
8 ŠD Mokerc KIG 12
9 RK Črnomelj 10
10 RD Herz Šmartno 10
11 RK Grosuplje 6 *
12 RK Radeče Papir Nova 6
13 RK Brežice 5
14 ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 4 *

*tekma manj

FOTO: Rokometno društvo Herz Šmartno

Komentarji