Nihanje forme stalo Škofljico zmage

V soboto sta se v 12. krogu 1. B DRL srečala ŠD Mokerc – KIG in ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak. Srečanje so zasluženo dobili igralci gostujoče ekipe, ki so enostavno pokazali več. Škofljica je ponovno ostala brez točk in tako ostaja na zadnjem mestu.


Ižanci so tekmo začeli vrhunsko, po 5 minutah srečanja so vodili s 4:0. Domačini so se počasi prebujali in po petnajstih minutah prvega polčasa prišli le na zadetek zaostanka (8:9). Ponovno je sledilo slabo časovno obdobje domačih igralcev, ki od izenačenja (9:9) v 18. minuti, do 25. minute niso zadeli niti enkrat. Tekmec se je ponovno oddaljil na razliko tokrat 4 golov. Proti koncu prvega polčasa so igralci Škofljice prikazali zbranost, zagnanost in veliko željo po zmagi, kar je šokiralo tudi Mokrčane. Končni rezultat prvega polčasa se je prevesil na stran domačinov, ki so ga dobili z 14:13.

Prvih sedem minut drugega polčasa se je spet “obrnilo proti” Škofljici, ki enako kot v prvem delu tekme enostavno ni bila zmožna priti do zadetka. To so igralci Mokerca izkoristili in zadržali razliko dveh golov. V 54. minuti so se oddaljili za 4 zadetke, prednost so zadržali do konca in tekmo tudi dobili. Preveč napak in nihanje dnevne forme je Škofljico stalo zmage. Končni rezultat je bil 28:23 v korist Ižancev.

Najboljši strelec Škofljice je bil s 6 goli Gal Janželj. Pri Mokercu so kar štirje igralci (Erik Tanko, Žarko Makivič, Peter Krivic, Elvir Kalabić) dosegli vsak po 4 gole.

Mokerc je zdaj na 8. mestu, Škofljica še zmeraj na zadnjem mestu.

V naslednjem krogu se bodo igralci Mokerca pomerili s Ptujem,  Škofljica pa se bo udarila z Brežicami.

LESTVICA

1 RD LL Grosist Slovan 22
2 RK SVIŠ Ivančna Gorica 19
3 MRK Ljubljana 17
4 RK Dol TKI Hrastnik 15
5 RK Drava Ptuj 13
6 RK Krško 13
7 RD Rudar 12
8 ŠD Mokerc KIG 12
9 RK Črnomelj 10
10 RD Herz Šmartno 10
11 RK Grosuplje 6 *
12 RK Radeče Papir Nova 6
13 RK Brežice 5
14 ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 4 *

*tekma manj

FOTO: RK Mokerc KIG

Komentarji