Najboljši igralec 14. kroga lige NLB

Derbi 14. kroga sta prejšnji petek odigrala novinca v ligi Slovenj Gradec in Izola. Na prvem obračunu v Izoli so slavili Primorci, na povratni tekmi pa je bila zgodba povsem drugačna. Ribničani so po izteku časa po strelu Rista Vujačića z 9 metrov prišli do zmage proti Trebnjem, Celjani so prepričljivo premagali Loko, Ormož je na tekmi z Dobovo zabeležil četrto zaporedno zmago, Koper je na domačih tleh prišel do zmage nad Krko, Gorenje pa je z lahkoto premagalo Mariborčane.


Derbi kroga med Slovenj Gradcem in Izolo je požel veliko zanimanja, saj gre za ekipi, ki se borita za obstanek v ligi. Z zmago so si Korošci povsem olajšali delo in skočili deveto mesto. Pri Slovenj Gradcu je bil izjemno razpoložen desni krilni igralec Kenan Pajt, ki je Primorcem nasul kar 11 golov.

Ribnica je v 14. krogu gostila Trebanjce in z neprepričljivo predstavo na koncu le ugnala goste. Zadetek za zmago je po izteku časa dosegel Risto Vujačić. Slednji je na tekmi proti Trimu dosegel 5 golov in je kandidat za najboljšega igralca 14. kroga.

V Celju smo v soboto lahko videli veliko premoč domačinov, ki so se poigravali s tekmeci iz Škofje Loke. Urbanescape Loka je z visokim porazom proti Celju zdrsnila na deseto mesto lestvice. Igralec tekme je Jan Grebenc, ki je dosegel 8 zadetkov.

Koprčani so uspeli zadržati šesto mesto na lestvici, ko so minulo soboto v domači Bonifiki ugnali rokometaše Krke. Primorci tako ostajajo v igri za ligo za prvaka, v katero še vodi šesto mesto. Igralec tekme je Gašper Dobaj.

Velenje je na domači tekmi prikazalo izjemno igro proti Mariborčanom in doseglo prepričljivo zmago. Maribor je dosegel še tretji poraz zapored, Velenjčani pa iz tekme v tekmo stopnjujejo svojo formo. Pri Velenju je dobro delo v vratih opravil Emir Taletović, ki je zbral 13 obramb.

Komentarji