VIDEO na današnji dan: srebro 2004

Danes mineva natanko 15 let od srebrne medalje na EP 2004 v Sloveniji. Vse skupaj se je začelo v Zlatorogu, zaključilo pa na današnji dan v Ljubljani.


Spomnimo se, v Tivolju je slovenska reprezentanca igrala finale EP 2004 proti Nemčiji. Pred polno dvorano Tivoli so Slovenci sicer izgubili, a se vseeno zapisali z zlatimi črkami v zgodovino rokometa. 

MAŠČEVANJE SE NI IZŠLO

Slovenska reprezentanca je v prvem delu tekmovanja igrala v skupini C v celjskem Zlatorogu, ki je bil takrat popolnoma novozgrajena dvorana. Z zmago proti Čehom in Islandcem ter neodločenim rezultatom proti Madžarom so slovenski igralci zasedli prvo mesto.

V drugem delu so naši igrali proti Srbiji in Črni gori, Franciji ter Nemčiji. Na prvenstvu so dvakrat izgubili, obakrat proti Nemčiji. Z drugim mestom, ki so ga osvojili v nadaljevanju tekmovanja, so se uvrstili v polfinale, kjer so premagali Hrvaško s 27:25. V finalu pa se Slovencem žal ni izšlo in še drugič so izgubili proti Nemčiji, tokrat z rezultatom 30:25.

Vid Kavtičnik je bil izbran za najboljšega desnokrilnega igralca prvenstva!

Spodaj si lahko pogledate video vrhuncev finalne tekme med Slovenijo in Nemčijo:

 

Slovenske barve so zastopali: Backovič Ognjen, Bedekovič Branko, Ficko Boštjan, Jovičič Zoran, Kastelic Andrej, Kavtičnik Vid, Lapajne Beno, Lubej Zoran, Pajovič Aleš, Podpečan Dušan, Pungartnik Roman, Simonovič Ivan, Škof Gorazd, Tomšič Tomaž, Vugrinec Renato in Zorman Uroš.
Selektor: Tone Tiselj

Končni vrstni red evropskega prvenstva: 
1. NEMČIJA 
2. SLOVENIJA 
3. DANSKA 
4. HRVAŠKA 
5. RUSIJA 
6. FRANCIJA 
7. ŠVEDSKA 
8. SRBIJA IN ČRNA GORA 
9. MADŽARSKA 
10. ŠPANIJA 
11. ČEŠKA 
12. ŠVICA 
13. ISLANDIJA 
14. PORTUGALSKA 
15. UKRAJINA 
16. POLJSKA 

Naslednja priložnost za ogled reprezentance bo 14. 4. v Zlatorogu, ko k nam prihaja Nizozemska. NAKUP VSTOPNIC MOŽEN TUKAJ – klik

Komentarji