Simon Stopar pred tekmo s Krko: “Krka je absolutni favorit”

Ekipa SVIŠ Ivančna Gorica v soboto pričenja s tekmami tudi v domači dvorani. Prvi nasprotnik je ekipa MRK Krka Novo mesto. S Krkaši so se Ivanjčani nazadnje pomerili v jesenskem delu, kjer so bili Novomeščani boljši z rezultatom 29:27.


Krkaši so trenutno osmo uvrščena ekipa 1. NLB lige in glede na to, da se nahajajo v isti regiji kot igralci SVIŠ-a, gledalce čaka dolenjski dvoboj.

Čeprav stanje na lestvici kaže večjo razliko, pa bo sam dvoboj vendarle prinesel izredno izenačenost. Kapetan Simon Stopar se sicer zaveda komu pripada vloga favorita in dodaja: “Krka je absolutni favorit v tem dvoboju. Pripravljamo se tako, kot na vse ostale nasprotnike. Potrudili se bomo po najboljših močeh, če pa bo to dovolj za točko ali dve pa bomo videli v soboto. Definitivno bomo poskusili presenetiti, zato tudi vabim vse navijače v pomoč.”

Medtem ko se v taboru Krke Grega Okleščen, ki je v tej sezoni dosegel 41 zadetkov, tekme že veseli in napoveduje nov par točk:  “Čaka nas težka tekma proti SVIŠ-u, ki zna doma biti zelo neugoden nasprotnik. Tako njim kot tudi nam vsaka točka pride še kako prav in mi se bomo potrudili, da obe odnesemo nazaj v Novo mesto, saj enostavno v nadaljevanju ne smemo poceni izgubljati točk, če želimo priti v ligo za prvaka. Na SVIŠ se sicer temeljito pripravljamo in analiziramo njihove dobre lastnosti kot tudi slabe in skušamo najti način kako jih premagati. Pozval pa bi tudi čim več novomeških navijačev, da nas pridejo podpret v Ivančno Gorico.”

Tekma bo odigrana v soboto ob ob 19.00 v dvorani OŠ Stična.

FOTO: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji