Mitja Nosan in Marko Šibila pred nadaljevanjem prvenstva

Novoletni prvoligaški premor se za članske ekipe izteka. Ribničane v februarju čakajo 4 tekme, od tega 3 doma, z neposrednimi tekmeci v boju za končnico za prvaka ter za čim boljše izhodišče po rednem delu. Najprej bodo v ribniški dvorani gostovali Mariborčani, katerim se ponovno obeta uvrstitev v zgornjo polovico lestvice po rednem delu ter s tem končnica za prvaka. 


Mitja Nosan, kapetan ekipe RD Riko Ribnica, je v pričakovanju nadaljevanja sezone povedal: “Po krajšem premoru nas ponovno čaka zahtevno nadaljevanje prvenstva. K nam prihajajo Mariborčani, ki so letošnjo sezono v dobri formi, saj zasedajo 4.mesto. Mi smo na pripravljalnih tekmah videli kje smo trenutno in mislim, da lahko nadaljujemo, kjer smo končali decembra. Vendar zagotovo tekme z vijoličastimi ne smemo jemati prelahko. Tako smo to sezono že izgubili točko ali dve. Morali bomo pokazati borbo od prve do zadnje minute, če želimo zmagati. Pričakujem tudi bučno podporo s tribun, kot vedno do sedaj.”

 

»Pred nami je težek razpored in že takoj zahtevno gostovanje v Ribnici. Zavedamo se, da je domače moštvo v vlogi favorita, a tudi favoriti venomer ne zmagujejo. Na to gostovanje odhajamo popolnoma neobremenjeni z dobrimi občutki iz pripravljalnega obdobja. Moštvi se dobro poznata in kakšnih skrivnosti ni. Poskušali se bomo predstaviti v najboljši možni luči ali bo to dovolj pa bo pokazal končni rezultat,« je povedal trener RK Maribor Branik Marko Šibila in nadaljeval: »Moram reči, da kljub nekaterim zdravstvenim težavam in poškodbam določenih igralcev se forma vzpenja. Vseh težav nismo uspeli sanirati, a vseeno nadaljevanje sezone pričakujemo dobro pripravljeni. Praktično vsi, tudi mlajši igralci, so pokazali, da lahko računamo na njih. Zavedamo se svojih kvalitet  in tudi tega, da razlike v tej slovenski ligi niso velike in na vsaki tekmi je potrebno dati vse od sebe za dosego uspeha.«

Tekma bo odigrana v soboto ob v Športnem centru Ribnica ob 19. uri.

Komentarji