16.krog 1.NLB lige

1.2. se začenja drugi oz. spomladanski del 1. NLB državne rokometne lige. Spomladanski del bosta otvorili ekipi trebnajskega Trima in RD Koper.


V trebanjski osnovnošolski športni dvorani se bosta ob 20.uri pomerila domača ekipa Trima iz Trebnjega in gostje iz Kopra. Trebanjci so prvi del sezone zaključili s porazom proti ekipi Dobove, Koprčani pa so v domači dvorani zanesljivo ugnali velenjsko Gorenje. Trebanjci danes potrbujejo zmago, saj bi jim le-ta prinesla možnost borbe za višja mesta lestvice ter boj za končnico za prvaka. V koprskem taboru ravno tako šteje le zmaga, le-ta bi jih varno zasidrala na 5.mestu lestvice.

Ostale tekme kroga bodo na sporedu v soboto, 2.2.

Rokometaši SVIŠa iz Ivančne Gorice bodo v domači dvorani gostili ekipo MRK Krke. Goričani so prvi del sezone zaključili s tesnim porazom proti ormoškim vinarjem, Novomeščani pa so zanesljivo ugnali Dolane. Tekma se prične ob 19.uri.

Riko Ribnica bo prav tako ob 19.uri gostila ekipo mariborskega Branika. Ribničani so prvi del sezone zaključili s porazom proti ekipi Celja, Mariborčani pa so v domači dvorani zanesljivo ugnali ekipo Škofje Loke.

V Dolanki se bosta tudi ob 19.uri pomerila domača ekipa Dola TKI Hrastnika in MRD Dobove. Kot smo že omenili so Dolani v prejšnjem krogu izgubili proti novomeški Krki, Dobovčani pa so z zmago nad Trimom iz Trebnjega prekinili niz porazov.

Ob 20.uri si bomo v škofjeloški dvorani Poden ogledali dvoboj med domačo Urbanscape Loko in RK Jeruzalem Ormožem. Škofjeločani so koledarsko leto zaključili s porazom proti mariborskemu Braniku, Ormožani pa so v domači dvorani le za las ugnali SVIŠ.

Zadnja tekma kroga bo odigrana v velenjski Rdeči dvorani, kjer se bosta pomerila domača ekipa Gorenja in gostje iz Celja Pivovarne Laško. Velenjčani so koledarsko leto zaključili s porazom proti Koprčanom, Celjani pa so se z zmago maščevali Ribničanom ter se tako varno zasidrali na prvem mestu prvenstvene lestvice. Tekmo si boste lahko ogledali na RTV Slovenije 2, s pričetkom ob 20:15.uri.

RK TRIMO TREBNJE

RD KOPER petek, 1.2., ob 20.uri  
RK SVIŠ IVANČNA GORICA MRK KRKA sobota, 2.2., ob 19.uri  
RD RIKO RIBNICA RK MARIBOR BRANIK sobota, 2.2., ob 19.uri  
RK DOL TKI HRASTNIK MRD DOBOVA sobota, 2.2., ob 19.uri  
RD URBANSCAPE LOKA RK JERUZALEM ORMOŽ sobota, 2.2., ob 20.uri  
RK GORENJE VELEJE RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO sobota, 2.2., ob 20:15.uri

RTV SLO 2

Komentarji