Koprčani v Trebnjem remizirali

S tekmo med RK Trimo iz Trebnjega in RD Koper se je začel drugi oz. spomladanski del državnega prvenstva. Koprčani so gostovali pri trebanjskemu Trimu.


Izbranci Uroša Rapotca tokrat niso mogli računati na lažje poškodovanega Nina Grzentiča, v 40.minuti tekme pa se je poškodoval tudi Janez Guček. Iz koprskega tabora so sporočili, da je utrpel dvojni zlom dveh dlančnih kosti, potrebna bo operacija.

Tekmo so odlično odprli gostujoči rokometaši in že v v 6.minuti tekme vodili za tri zadetke. Za 1 : 4 je zadel Rok Marić.  Agresivna obramba in natančno izdelane akcije gostujoče ekipe so domačim rokometašem povzročale kar nekaj preglavic. Vendar pa so se kmalu po začetku tekme začele pojavljati napake tudi na koprski strani. V 11.minuti je gostiteljem uspelo izenačiti, 5 : 5, zadel je Uroš Udovič. Nadaljevala se je izenačena igra gol za gol. Z nekaj nepotrebnimi napakami koprske ekipe je gostiteljem v 24.minuti, po delnem izzidu 4 : 0, uspeli priti do prvega vodstva. Za 14 : 12 je zadel Gal Cirar. Koprčani se niso pustili domači ekipi, da bi se preveč oddaljila. Do konca polčasa jim je uspelo izenačiti, 16 : 16.

V drugi polčas so Koprčani vstopili agresivno in odločno. Do 38.minute tekme so si uspeli priigrai 3 zadetke prednosti. Za 17 : 19 je zadel Nejc Planinc. Sledile so črne minute gostov. Veliko zgrešenih strelov je pomagalo domači ekipi, da so ponovno uspeli povesti. Po delnem izzidu 4 : 0 so v 43.minuti tekme povedli za zadetek, 21 : 20, zadel je Tobias Cvetko. Koprčani se niso pustili kar tako. Do konca tekme so uspešno držali korak z domačimi rokometaši ter se na koncu razšli z delitvijo točk. Končni rezultat je bil 25 : 25.

Pri domačih je bil s šestimi zadetki najbolj natančen Tobias Cvetko, 5-krat je zadel Gal Cirar. Pri gostih je bil s prav tako šestimi zadetki najbolj natančen Adam Bratkovič, 5-krat je zadel Nejc Planinc.

Trebanjci se že v sredo odpravljajo na gostovanje v Celje, Koprčani pa bodo v soboto, v domači dvorani, gostili ekipo Dola.

RK Trimo Trebnje : RD Koper 25 : 25 (16 : 16)

RK Trimo Trebnje: Cvetko 6, Seferović 1, Dobovičnik, Kotar Matic 2, Kotar Miha 2, Kotar Marko, Udovič 3, Sašek 1, Majzelj, Redek, Brana, Bojanić 3, Grbič, Grandovec 2, Cirar 5(3), Urbič

Trener: Benjamin Teraš

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 3(4)

RD Koper: Haseljić, Grlj, Grzentič, Krečič 1, Matijašević 1, Kocjančič, Postogna, Smolnik 2, Sokolič, Guček 4, Zugan 3, Marić 2, Planinc 5(2), Stopar 1, Bratkovič 6(1)

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 3(5)

Komentarji