Na derbiju v 2. DRL zmaga Alplesa v zadnjih sekundah

V 12. krogu se je nekoliko presenetljivo končala tekma v Radencih, kjer je Sevnica s težavo premagala predzadnjo Radgono. Po predvidevanjih pa je bila najbolj zanimiva tekma v Modri dvorani v Hrpeljah, kjer so si gostje v zadnjih sekunda priigrali zmago. Na žalost se je razburljiva tekma igrala pred praznimi tribunami.


Predzadnja Radgona blizu vodilne Sevnice

Vodilna Sevnica je gostovala v Radencih pri Arcont Radgoni. Vodilna ekipa je proti pred zadnji ekipi zmagala veliko težje od pričakovanega. Gostje so v 22. minuti povedli z 5:10. Največ zaslug, da vodstvo gostov ni bila višja je bil domači vratar Nino Perša, ki je obranil kar nekaj strelov. Polčas se je končal z rezultatom 9:15. Z dvema zadetkoma Rojhta in ubranjeno 7metrovko so se domači v začetku drugega polčasa približali na -4 (11:15). V celotnem drugem polčasu se je razlika gibala med 4 in 5 zadetki (okrog 45. minute tudi +6). Ob koncu tekme so iz 7metrovke domači znižali na končnih 24:27.
Pri domačinih je Matej Rojht dosegel 6 zadetkov (3/3 iz 7m), pri zmagovalcih pa Aleksander Kuhar s 6 zadetki.

Zmaga v zadnjih sekundah

V Modri dvorani v Hrpeljah so pred praznimi tribunami gostje iz Železnikov premagali rokometaše Jadrana. Večino prvega polčasa so vodili gostje (domači so jih ujeli v 22. minuti), vendar so gostje dobili prvi polčas z 11:13. Tudi v drugem polčasu so večinoma vodili gostje. V 50. minuti je domači trener Peter Hrvatin vzel svojo tretjo minuto odmora, ki je prerodila domače rokometaše, ki so v 54. minuti izenačili na 24. Po delnih izidih 0:2 in 3:0 so domači v predzadnji minuti povedli z 27:26. Gostje so hitro izenačili na 27, domači pa naredili napako in 20 sekund pred koncem je gostujoči trener Agron Shefketi je vzel še zadnjo minuto odmora, kjer je svojim rokometašem dal napotke za izvedbo zadnjega napada. Gostje so zadeli in v zadnjih 4 sekundah domači niso uspeli resneje ogroziti gostujoča vrata. Rokometaši Alplesa so se veselili gostujoče zmage, ki jih še ohranja v igri za napredovanje.
Pri domačinih sta Benjamin Bekrič in Erik Smej dosegla po 6 zadetkov. Prav toliko jih je dosegel Andrej Bergant pri gostih, prvi strelec tekme pa je bil Jernej Štremfelj, ki jih je dosegel 9, vključno z odločilnim zadnjim zadetkom.

Kar 74 zadetkov na tekmi v Logatcu

Rokometaši Pomurja so s skoraj košarkarskim rezultatom premagali domačine iz Logatca. Rokometaši so zadeli skupaj 74 zadetke (povprečje po odigranih 48 tekmah je 51,8 gola na tekmo). Predvsem v začetku tekme ekipa Kronosa ni bila dorasel tekmec razigranim rokometašem Pomurja. V 21. minuti so gostje vodili že z 6:15. Sledilo je nekoliko enako vrednejše obdobje. Polčas se je končal z 10:18. Šele 11. minut pred koncem tekme so gostje povedli za +10, končni izid 31:43 za goste iz Prekmurja.
Gregor Falež je z 11. zadetki iz igre bil najboljši strelec tekme, z 10. zadetki mu je sledil domačin Gašper Hočevar.

Edina domača zmaga

Edino domačo zmago so dosegli Ajdovci, ki so tekmo v Ajdovščini bolje začeli. Gostje iz Cerkelj so v 14. minuti že zaostajali z 7:2 in v 22. minuti 11:3. Do polčasa so gostje prednost nekoliko zmanjšali na 13:8. Gostje so se v 40. minuti sicer približali na 15:13, vendar do konca tekme so rokometaši Ajdovščine držali prednost in na koncu svojo prednost celo povišali na dokaj visokih 26:21.
Pri zmagovalcih je Rok Krašna dosegel 8 zadetkov, pri poražencih pa Luka Stare 7 zadetkov.

Na prvenstveni lestvi ni prišlo do nobenih sprememb. Vodi Sevnica, pred Pomurjem (s tekmo več) in Železniki. Sledijo Moškanjci, Jadran in Cerklje. Na 7. mestu je Ajdovščina, pred Radgono in Kronosom.

Rezultati 12. kroga:
RK ARCONT RADGONA – RK SEVNICA 24 – 27
RD ŠKERJANC JADRAN HRPELJE KOZINA – RD ALPLES ŽELEZNIKI 27 – 28
RK KRONOS – RK POMURJE 31 – 43
RK AJDOVŠČINA – RK CERKLJE 26 – 21
RK MOŠKANJCI GORIŠNICA prosta

Foto: Facebook stran RD Alples Železniki

Komentarji