Na dolenjskem derbiju slavili Trebanjci

Danes je bila odigrana še zadnja tekma 3.kroga 1.NLB lige. Tokrat smo bili priča pravemu dolenjskemu derbiju. V novomeško dvorano Marof je pripotovala ekipa iz sosednjega Trebnjega. Novomeščani so letos že pokazali, da bodo trn v peti marsikateri ekipi, Trebnjaci, pa so po slabem začetku, hitro nadoknadili in dokazali, da letos ciljajo še višje. Vsekakor smo lahko danes pričakovali pravi dolenjski derbi.


 V novomeški dvorani Marof so odlično začeli gostujoči rokometaši, ampak so jih domači hitro ujeli ter jim dali vedeti, da bo trd boj za novi dve točki. V 1.polčasu smo videli kar nekaj napak na obeh straneh, zato je tudi sama igra bila zelo izenačena. Ekipi sta si izmenjavali gole, minimalna prednost 2 zadetkov je bila nekaj časa na eni, nekaj časa pa na drugi strani. Najvišjo prednost smo videli šele v 24.minuti tekme, ko je za prednost zgolj 3 zadetkov zadel Grega Okleščen. Vendar pa se Trebanjci niso pustili zmesti in so hitro nadoknadili zamujeno. Na zaslužen odmor sta ekipi odšli z izenačenim izzidom, 14 : 14.

Tudi 2.polčas so za malenkost boljše začeli gostujoči rokometaši. Uspeli so prvi zadeti in prednost zadetka uspešno držali do 49.minute tekme. Takrat so svojo prednost uspeli povišati na 3 gole razlike. Za to vodstvo gostujoče ekipe je zadel Adam Seferović, 19 : 22. Nato je Novomeščanom uspelo v 57.minuti tekme, ob zadetku Jake Jakšeta, ponovno izenačiti, 25 : 25. Vendar pa je po minuti odmora, na zahtevo Benjamina Teraša, gostujoča ekipa ponovno zavihala rokave in na koncu tekme vsekakor zasluženo slavila. Končni rezultat v dvorani Marof je bil 26 : 28.

Ponovno se je odlično izkazal domači vratar Aleksandar Tomić, zbral je 11 obramb, kar pa vseeno ni bilo dovolj za slavje domače ekipe. Strelsko so bili pri domačih najbolj razpoloženi Grega Okleščen, zadel je 9-krat, Jaka Jakše, 6 zadetkov, in Jan Irman, 5 zadetkov. Pri gostih pa so bili najbolj natančni Uroš Udovič in Gal Cirar, oba s 5 zadetki, ter Tobias Cvetko, s 4 zadetki.

V naslednjem krogu novomeščane čaka pot v Dol pri Hrastniku, Trebanjci pa bodo že v petek gostili rokometaše Dobove.

 

MRK Krka : RK Trimo Trebnje 26 : 28 (14 : 14)

MRK Krka: Bevec, Didovič 1, Okleščen 9, Pršina 2, Tomić, Irman 5(2), Jakše 6, Klemenčič, Rašo, Batagelj, Papež 3, Kukman, Windischer, Matko, Imperl, Florjančič

Trener: Mirko Skoko

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 2(4)

RK Trimo Trebnje:Cvetko 4, Seferović 3, Dobovičnik 2, Kotar Matic 1, Kotar Marko 2(1), Udovič 5, Sašek, Majzelj, Redek 1, Brana, Bojanić 2, Grbič, Horžen, Grandovec 3, Cirar 5, Urbič

Trener: Benjamin Teraš

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 1(3)

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: RK Trimo Trebnje

Komentarji