2.krog 1. A državne lige za ženske

V 2.krogu 1.A državne rokometne lige za ženske, so bile minuli vikend odigrane štiri tekme, tekma med RK Krim Mercator in RK Ljubljana je bila odigrana že 11.9., slavile pa so Krimovke, 49 : 18. Rokometašice ŽRK Ptuja so gostile ekipo ŽRK Z’Dežele, ŽURDovke so v dvorani osnovne šole Koper (Arena Bonifika je bila zaradi tekme med RD Koprom in RD Riko Ribnico zasedena) odigrale tekmo proti novomeški Krki, Velenjčanke so v domači dvorani gostile Ajdovke, v Zagorje pa so pripotovala dekleta iz Žalca.


 ŽRK PTUJ : ŽRK Z’DEŽELE

Na Ptuju večjih pričakovanj ni bilo. Gostje z’Dežele so uspešno začele 1.polčas. Domačinke so se poskušale še nekako upirati, vendar pa so gostje že v 22.minuti tekme povedle za 4 zadetke ter svojo prednost držale vse do konca 1.polčasa. Ob polčasu je bil rezultat na Ptuju 11 : 15 za rokometašice z’Dežele.

Tudi 2.polčas so gostje začele odločno in agresivno. Že v 38.minuti tekme so uspele povesti za 7 zadetkov, 13 : 20. Tekma je bila praktično že odločena. Ptujčanke niso več našle pravega odgovora na hitro in natančno igro gostujoče ekipe. Rokometašice z’Dežele so v 51.minuti tekme svojo prednost povečale na +11. To prednost so uspele držati vse do konca tekme, ko so tudi slavile. Na Ptuju je bil rezultat 23 : 33 za gostujočo ekipo.

Pri Ptujčankah je bila najuspešnejša Tatjana Ilič-Šauperl, ki je zadela 8-krat, pri gostjah pa je bila najbolj natančna Katarina Regner, z 9 zadetki.

V naslednjem krogu Ptujčanke čaka pot v Žalec, kjer se bodo pomerile z domačo ekipo RK Zelene Doline Žalec. Ekipo ŽRK Z’Dežele pa čaka domača tekma proti ŽURD Koper.

 

ŽRK Ptuj : ŽRK Z’Dežele 23 : 33 (11 : 15)

ŽRK Ptuj: Pušnik, Kac, Kreft, Šauperl-Ilič 8(5), Želj, Bolcar 5, Skrinjar 2, Varga, Bedrač, Puž 1, Bezjak, Majcen, Marčič 1, Korotaj 4, Kolenko 2(1), Luknjar

Trener: Ivan Hrupič

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 6(7)

ŽRK Z’Dežele: Hrnčič 4, Trobas, Vrče 2, Regner 9, Krajnc, Oblak, Dobrotinšek, Pišek 7, Ramšak, Cvetko 2, Čerenjak 3(1), Nikolič, Teršek, Fideršek, Kodele 6, Žejn

Trener: Robert Šafarič

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 1(3)

 

ŽURD KOPER : ŽRK KRKA

Tudi v Kopru nismo videli nobenih večjih presenečenj. Novomeščanke so povedle že v samem začetku tekme in že v 21.minuti tekme vodile za 6 zadetkov, 4 : 10. Domačinke nekako niso našle pravega odgovora na čvrsto obrambno igro novomeščank, kar nam tudi pokaže število doseženih zadetkov domače ekipe. Ob polčasu je bil v Kopru rezultat 8 : 14 za ekipo iz Novega mesta.

Tudi v 2.polčasu Koprčanke niso bile uspešne. Novomeščanke so še naprej nadaljevale s svojo čvrsto igro v obrambi ter domačinkam niso pustile do supešnega zaključka. V 38.minuti tekme so se domačinke sicer uspele približati na zgolj 3 zadetke zaostanka, zadela je Kaja Teraž, 13 : 16, ampak tudi to ni bilo dovolj za kakšen večji preobrat. Novomeščanke so ponovno zavihale rokave in na koncu zasluženo slavile. Končni rezultat je bil 20 : 27 za ŽRK Krko.

Pri domačih sta bili najuspešnejši Nikita Privšek in Ana Blagojević, obe s 5 zadetki, pri gostjah pa se s 7 zadetki lahko pohvalita Petra Kramar in Ana Abina.

V naslednjem krogu ŽURDovke odhajajo na gostovanje k ŽRK Z’Dežele, Novomeščanke pa bodo v domači dvorani gostile ekipo ŽRK Velenje.

 

ŽURD Koper : ŽRK Krka 20 : 27 (8 : 14)

ŽURD Koper: Zečević, Škabar 2(1), Munda, Panger 2, Vukelič, Petrinja, Fidel, Bertok, Ečimovič, Malec, Rojc 3, Vatovec 2, Peharc, Privšek 5(2), Teraž 1, Blagojević 5

Trener: Vojko Lazar

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 3(6)

ŽRK Krka: Strajnar, Papež, Petkovič, Novak 2, Kramar 7, Abina 7, Fink, Geč, Srečkovič, Radojčič 1, Leški 2, Čopi 4, Bregar 1, Kraševec, Gramc, Hotko 3(3)

Trener: Salvador Kranjčič

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 3(3)

 

ŽRK VELENJE : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA

V velneju so Ajdovke že v samem začetku tekme prevzele nadzor nad samo igro. Že v 5.minuti tekme jim je uspelo povesti za 3 zadetke, 2 : 5. Ampak se domačinke niso tako preprosto pustile, do 9.minute polčasa se jim je uspelo približati in izenačiti, 6 : 6. Polčas je minil zelo napeto, ekipi sta si izmenjavali gole, na zaslužen odmor pa so z minimalno prednostjo 4 zadetkov odšle Ajdovke. Rezultat je bil 14 : 18.

V 2.polčasu pa Ajdovke domačinkam niso pustile dihati. Ponovno so popolnoma prevzele nadzor nad samo igro ter uspešno nadigravale domačo ekipo. Že v 41.minuti tekme so si uspele priigrati 10 zadtkov prednosti, 15 : 25. Prednost oz. zaostanek domače ekipe je bil previsok, da bi Velenjčanke lahko še kaj nadoknadile. Ajdovke so visoko prednost držale vse do konca tekme in tudi zasluženo slavile. Rezultat je bil 23 : 33.

Pri domačih sta bili najbolj natančni Nika Oder, 8 zadetkov, in Tjaša Smonkar, 6 zadetkov, pri gostjah pa je bila s 6 zadetki najuspešnejša Taja Čajko.

Velenjčanke v naslednjem krogu čaka gostovanje pri novomeški Krki, Ajdovke pa bodo gostile aktualne državne prvakinje, RK Krim Mercator.

 

ŽRK Velenje : ŽRK Mlinotest 23 : 33 (14 : 18)

ŽRK Velenje: Smonkar 6(2), Tomič, Atelšek 2, Jelšnik, Ferenc 4, Žekič, Kaltak, Bele, Simič, Boškič, Hudovernik, Žagar, Hadžič, Oder 8(5), Pikl 3, Brca

Trenerka: Snežana Rodič

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 7(9)

ŽRK Mlinotest: Bratina A., Grmek, Krapež, Rudman 2, Svetik 4, Brecelj 2, Jurič 3, Klemenčič, Fegic 5, Čajko 6, Simić, Ferfolja, Bytyqi 5, Zelenik 1, Mikelj 5, Bratina L.

Trenerka: Ana Žigon

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 0(1)

 

RK ZAGORJE : RK ZELENE DOLINE ŽALEC

Tudi v Zagorju so slavile gostujoče rokometašice. Žalčanke so tekmo začele odlično in si do 26.minute uspele priigrati prednost 4 zadetkov, 6 : 10. To svojo priigrano prednost so uspešno držale vse do konca 1.polčasa, ko so na zaslužen odmor odšle s prav tako prednostjo. Rezultat je bil 8 : 12.

Tudi 2.polčas so začele odločno in si že v 39.minuti priigrale 6 zadetkov prednosti. Zagorjanke se Žalčankam niso več uspele približati. Na koncu so morale priznati premoč nasprotne ekipe. Žalčanke so na koncu tekme slavile z rezultatom 19 : 22.

Pri domačih je bila najbolj natančna Nives Ahlin, pri gostjah pa Kaja Krebs, obe s 6 zadetki.

V naslednjem krogu Zagorjanke čaka gostovanje pri RK Ljubljana, Žalčanke pa bodo gostile ekipo ŽRK Ptuj.

 

RK Zagorje : RK Zelene Doline Žalec 19 : 22 (8 : 12)

RK Zagorje: Zubak, Krajnc 3, Vončina 3(2), Grčar 3, Šrenk, Perić, Ahlin 6, Vrbnjak 2, Perkovič, Cilnšek 1, Strmljan 1, Perić, Žerko

Trener: Aleš Filipčič

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 2(3)

RK Zelene Doline Žalec: Krulec, Golavšek 3, Herodež 1, Krebs 6, Držan, Grebovšek, Leskovšek, Hren 4, Leskovec 1, Hrovatič, Kolar, Dobrić 2, Strnad 5(2)

Trener: Bojan Voglar

Izključitve: 12minut

7-metrovke: 2(2)

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: RK Zelene Doline Žalec

Komentarji