Napovednik 4.kroga 1.NLB lige

V tretjem krogu 1. NLB lige za moške smo videli kar nekaj napetih dvobojev in tudi nekaj presenetljivih izzidov. V Ivančni Gorici so domači rokometaši, po obetavnem začetku sezone, klonili proti Loki, med tem, ko so Ormožani, Trebanjci in Velenjčani le za las ugnali nasprotnika. Celjani so, kot smo pri njih že navajeni, brez večjih težav ugnali Mariborčane, v Kopru pa smo lahko spremljali derbi kroga, kjer so Ribničani popolnoma nadigrali domačo ekipo. Vendar pa se danes začenja že nov krog in boj za novi dve točki v prvenstvu.


Nocoj, 26.9.2018, nas čaka že prvi obračun kroga. Že na samem začetku tekmovalnega tedna se nam obeta pravi derbi, saj se bosta v Ribnici pomerila aktualni državni prvak in podprvak. Ribničani trenutno, po odigrani tekmi več, zasedajo prvo mesto na lestvici in imajo pred svojimi zasledovalci, RK Celjem Pivovarno Laško, zgolj točko prvednosti. Celjani so sicer izgubili Superpokalno tekmo proti Krki, v Ligi prvakov jim tudi ne gre ravno najbolše, vsekakor pa v državnem prvenstvu še niso razočarali. Ribničani so sezono sicer začeli z remijem, prav tako proti novomeški Krki, ampak so že v naslednjem krogu zanesljivo zmagali. Vsekakor lahko danes pričakujemo zelo razburljiv boj za novi dve točki. Tekmo si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na RTV SLO 2, s pričetkom ob 20:15.

Nato pa nas v petek, 28.9.2018, čakata kar dva obračuna. Koprski rokometaši, ki so trenutno še brez točk, se odpravljajo na gostovnaje k Velenjskemu Gorenju. Prav tako čaka gostovanje dobovske rokometaše (tudi ti so trenutno še brez točk), odpravljajo se v Trebnje k RK Trimo Trebnje. Koprski rokometaši so po odličnem začetku v pokalu EHF, nato pa porazu na povratni tekmi v Švici, svojo evropsko pravljico že zaključili. Imeli so priložnost, da se popolnoma posvetijo nastopom v državnem prvenstvu, ampak do sedaj jim še ni uspelo vknjižiti zmage. Lahko mogoče končno pričakujemo preobrat in dvig koprske igre? Vse to bo jasno v petek, tekmo pa si boste lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na SportKlub 2, s pričetkom ob 20.uri. Pri Dobovčanih pa smo že od začetka sezona vajeni nekih nihanj v sami igri. Ob odlične začetku jim v nadaljevanju nekako ne steče. Vsekakor pa lahko v Trebnjem pričakujemo trd boj za novi dve točki v prvenstvu.

Nato pa nas v soboto, 29.9.2018, čakajo še preostale tekme kroga. Rokometaši Loke bodo tokrat gostili ekipo iz Maribora, v Dol pri Hrastniku prihaja ekipa iz Novega mesta, v Ivančno Gorico pa bodo odpotovali ormoški vinarji. Vsekakor lahko tudi v sobotnih tekmah pričakujemo trd boj za novi dve točki. Rokometašem SVIŠa po odličnem začetku nato še ni uspelo ponovno zmagati, zato pričakujemo, da bodo v domači dvorani, pred domačimi navijači, dali vse od sebe ter se krvavo borili za zmago. Novomeška Krka je sicer do sedaj pokazala solidno predstavo, Dolani pa so tudi že pokazali, da jim je eden in edini cilj obstanek v elitni rokometni ligi. Škofjeločani in Mariborčani pa so varno zasidrani na sredini lestvice, vsekakor pa bomo lahko v Škofji Loki spremljali en lep rokomet.

Tekme 4.kroga 1.NLB Leasing lige:

26.09.2018 20:15 RD RIKO RIBNICA RK CELJE POVOVARNA LAŠKO prenos – RTV SLO 2

28.09.2018

19:00 RK TRIMO TREBNJE MRD DOBOVA  
28.09.2018 20:00 RK GORENJE VELENJE RD KOPER prenos – SportKlub2
29.09.2018 19:00 RK DOL TKI HRASTNIK MRK KRKA  
29.09.2018 19:00 RK SVIŠ IVANČNA GORICA RK JERUZALEM ORMOŽ  
29.09.2018 20:00 RD URBANSCAPE LOKA RK MARIBOR BRANIK  

 

Pripravila: Manja Fišter

Komentarji