Tamše: “To ni rokomet, to je mesarsko klanje!”

Danes smo si lahko ogledali že prvi derbi kroga. V Ribnico so pripotovali aktualni državni prvaki. Ribničani so sezono začeli z remijem proti MRK Krki, nato pa brez težav opravili z Dobovo in Koprom. Celjani do sedaj v državnem prvenstvu večjih težav niso imeli, uspešno so nadigrali Loko in Maribor, v Ligi prvakov pa jim ne gre najboljše. Danes smo vsekakor lahko pričakovali odličen derbi med aktualnimi državnimi prvaki in podprvaki.


1.polčas so odlično začeli domači rokometaši in že v 9.minuti tekme povedli z 5 : 1. Za prvo vodstvo domače ekipe je zadel Tilen Strmljan. Ribničani so odlično prostopili v obrambi ter uspešno medli celjski napad. Celjani se nekako niso mogli zbrati, tudi sama komunikacija na igrišču je bila slaba. Celjski strateg Branko Tamše je moral ukrepati ter zahteval minuto odmora. Celjanom se je le uspelo zbrati in do 19.minute tekme so le uspeli izenačiti, 7 : 7. Nato je igra potekala brez večjih presenečenj. Ekipi sta igrali izenačeno igro, nato pa so gostje ob izteku polčasa uspeli svojo prednost povišati za 2 zadetka. Na zaslužen odmor so s prednostjo 2 zadetkov odšli celjski rokometaši. Rezultat je bil 11 : 13.

2.polčas sta borbeno začeli obe ekipi. Celjanom je prednost 2 zadetkov uspelo držati vse do 56.minute. Domačim v 2.polčasu nekako ni steklo, videli smo kar nekaj izgubljenih žog in zapravljenih napadov. Na igrišču pa je bilo kar nekaj vroče krvi, kar nam pričajo tudi številne izključitve in opomini na obeh straneh. V 2.polovici 2.polčasa pa je postalo zelo napeto. Ribničani so se ponovno zbrali, številne napake so se začele vrstile tudi na celjski strani. Spremmljali smo lahko zelo trd boj za novi 2 točki v prvenstvu. Veliko vročekrvnosti smo videli tudi na celjski klopi. Branko Tamše si je v 49.minuti tekme prislužil rumeni karton in izključitev. Napetost na parketu se je nadaljevala, zadetka nismo videli vse do 54.minute, ko je za 17 : 20 zadel Rok Ovniček. Ponovno izenačenje smo videli šele v 56.minuti tekme, ko je za 20 : 20 zadel David Kovačič. Nato pa so domači rokometaši v 57.minuti tekme ponovno imeli priložnost za vodstvo. Priložnost je več kot odlično ponovno izkoristil David Kovačič ter domačo ekipo popeljal do vodstva, 21 : 20. Vendar pa so Celjani hitro odreagirali in ob zadetku Gala Marguča ponovno izenačili, 21 : 21. Zadnje minute tekme so bile v športnem centru Ribnica zelo napete. Odločilna napaka Celjanov je bila zgrešena 7-metrovka, Ribničani so tako pol minute pred koncem tekme dobili priložnost, da povedejo za zadetek in tako prvič premagajo celjske velikane. Priložnost je več kot odlično izkoristil David Kovačič, ki je tudi postavil končni izzid 22 : 21.

Pri domačih je bil najuspešnejši David Kovačič, ki je zadel 7-krat, Njebojša Bojić je zbral 10 obramb. Pri gostih pa je bil najbolj natančenJospi Šarac, 5 zadetkov, Klemen Ferlin je obranil 7 strelov.

Ribničane v naslednjem krogu čaka gostovanje pri RK Maribor Braniku, Celjani pa bodo gostili RK Gorenje Velenje.

 Branko Tamše, RK Celje Pivovarna Laško: “Po taki tekmi je težko karkoli povedati. To kar smo videli danes ni rokomet, to je mesarsko klanje. Kar trije naši igralci so se med tekmo poškodovali, očitno Ribnica tako lahko igra, ker jim je to dovoljeno. Vsekakor jim čestitam za zmago.”

Siniša Markota, RD Riko Ribnica: “Čestitam celotni ekipi za zmago in seveda enkratni publiki, ki nas je spremljala vse do konca tekme. V 2.polčasu smo imeli kar nekaj priložnosti, da povedemo, igrali smo z dvema igralcema več, ki pa jih nismo znali pravilno izkoristiti. Vendar pa nam je na koncu, kljub padcu koncentracije, vseeno uspelo. Predvsem smo odlično odigrali v obrambi ter tako onemogočili Celjanom, da bi zadeli.”

 

RD Riko Ribnica: RK Celje Pivovarna Laško 22 : 21 (11 : 13)

RD Riko Ribnica: Bojić 1, Strmljan 2, Horvat 1, Vujačić 1, Glavan, Žagar, Knavs 2(1), Pahulje, Lešek, Nosan B. 2, Kovačič 7, Pucelj 1, Tomšič, Nosan M., Setnikar 5, Košmrlj

Trener: Siniša Markota

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 1(4)

RK Celje Pivovarna Laško: Vujović 4, Jurečič, Malus 4, Razgor, Ovniček 2, Marguč 4(2), Šarac 5, Grošelj, Nenadić, Pajntar, Ćirković, Ferlin, Kodrin 2, Horžen, Anic, Bećiri

Trener: Branko Tamše

Izključitve: 12minut

7-metrovke: 2(4)

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: RD Riko Ribnica

Komentarji