Poraz v Ribnici kaplja čez rob; Tamše NI več trener Celja Pivovarne Laško

Po dobrih petih letih uspešnega sodelovanja sta danes pogodbo sporazumno prekinila RK Celje Pivovarna Laško in Branko Tamše. Tamše je celjski trenerski stolček grel vse od začetka sezone 2013/2014. Od takrat mu je na državnem nivoju uspelo doseči vse kar se tukaj da doseči, v letošnji sezoni pa ni šlo vse po načrtih. Je bil mogoče ravno to vzrok za Brankotov odstop?


 Branko je v Celje prišel kot trener mladinske ekipe, nato pa je še v isti sezoni na stolčku glavnega trenerja članske ekipe, zamenjal Vladana Matića. Vse od takrat je Branko s celjsko ekipo v državnem prvenstvu osvojil vse kar se osvojiti da – to je pet naslovov državnih prvakov, prav tako pet naslovov pokalnih prvakov in štiri naslove superpokalnih prvakov. Na evropskem nivoju pa mu je v Ligi prvakov uspel preboj do izločilnih bojev, kar pa je tudi letošnji klubski cilj.

Vendar pa v letošnji sezoni ni vse potekalo po začrtani poti. Prvi večji spodrsljaj je klub doživel v dvorani Marof, ko so Superpokalno lovoriko osvojili rokometaši novomeške Krke. V državnem prvenstvu so nato Celjani nadaljevali uspešno, na kar so včeraj, po napetem dvoboju, izgubili proti RD Riko Ribnici. Prav tako pa tudi v Ligi prvakov ne kažejo nekega velikega napredka. Ali je mogoče ravno to pripeljalo do te odločitve? Kot je predsednik celjskega kluba za klubsko spletno stran povedal: “Branku smo hvaležni za njegovo delo, ki nas bo vezalo še bolj, kot 14 osvojenih lovorik. Te povedo vse kakšno obdobje je za nami. Spletli smo izjemno vez, za katero smo prepričani, da nas bo vezala tudi v prihodnje in zaradi katere bo Branko pri nas in v naši dvorani vedno dobrodošel.”, Jernej Smisl.

Kdo bo v letošnji sezoni nadomestil Branka Tamšeta pa še ni znano, Celjane pa že v nedeljo čaka tekma Lige prvakov, ko v dvorano Zlatorog prihaja SG Flensburg.

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: Matia Ščukovt

Komentarji