Slovenj Gradec v širšem krogu favoritov 1.B lige

Ekipa Slovenj Gradca je v novi sezoni edina ekipa, ki še ne pozna poraza. Imeli so sicer manjšo srečo, saj so v prvih dveh krogih igrali proti dvema novincema, ki sta prišla iz 2. DRL. Prepričljivi zmagi pa dajejo videti, da si ekipa Slovenj Gradca kljub temu zasluži vlogo favorita v 1.B rokometni ligi.
Pravi test bo že to soboto ko gostujejo pri RD Butan Plin. Tekma bo v Izoli ob 19:00.


Po dveh odigranih krogih imajo na lestvici najboljših strelcev 2 krilna igralca (Poklič in Pajt – vsak je dosegel po 14. zadetkov), kar kaže, da bodo letos gojili hitro igro.

V prejšnji sezoni je ekipa Slovenj Gradca trdno osvojila 4. mesto z doseženimi 35. točkami. Za to so potrebovali 15 zmag in 5 neodločenih izidov. Kot poraženci so odšli iz igrišča 6-krat.
Klub je zapustil njihov lanski najboljši strelec Tomaž Grobelnik, ki je odšel k konkurentu Dravi iz Ptuja. Menjavo so naredili tudi na mestu trenerja.

Nov trener, vsem dobro poznani Slavko Ivezič, ki je nazadnje deloval v Mariboru, še prej pa pri Krki, Celju in slovenski mladinski reprezentanci, je za naš medij povedal:
“V našem klubu smo imeli določene težave pred začetkom sezone s sestavo ekipe. Kar nekaj igralcev, ki so bili na posoji, je odšlo iz kluba. Vrzeli smo hoteli zapolniti z domačimi igralci, a žal zaradi študijskih obveznosti nismo dosegli dogovora z Levc Galom in Banfro Julijanom. Iz Velenja sta se nam priključila Šiljeg David in v zadnjem trenutku še Tajnik Jan. Kljub temu smo sestavili mlado in ambiciozno ekipo okrog Cvetko Roka skupaj z bolj izkušenimi igralci kot so Kresnik, Poklič, Lesjak, Humek in Podstenšek.
V krog favoritov sigurno spadata oba bivša prvoligaša Slovan in Šmartno, pa Drava, ki se je močno okrepila, Krško, Izola, Škofljica in najbrž še kdo iz drugega plana. Po videnem v pripravljalnem delu in začetku prvenstva lahko rečem, da se bomo skupaj s širšim krogom favoritov tudi mi borili za sam vrh lestvice. Liga bo zelo izenačena, kar pomeni, da bo prvenstvo zanimivo in kvalitetno. Vsak nepredviden spodrsljaj bo še kako vplival na končni razplet, zato bo še kako pomemben pristop na vsaki tekmi. Mi si želimo dobrih iger doma in na gostovanjih in ob tem nuditi priložnost za igro in razvoj mladim in perspektivnim igralcem. Želja vodstva kluba je, da bi iz vsake tekme naredili družabni dogodek, ki bo privabil vse ljubitelje rokometa v domačo dvorano iz Slovenj Gradca in širše koroške regije. ”

S stanjem v klubu je zadovoljen tudi kapetan Franci Poklič, ki ob trdemu delu napoveduje boj za najvišja mesta:
“V klubu se dogajajo pozitivne spremembe in to dobro vpliva tudi na nas igralce. Odlično se razumemo in mislim, da se to vidi tudi na igrišču. Na sezono smo se dobro pripravili in po dveh uvodnih tekmah smo zadovoljni z rezultatom. Kot lani, imamo tudi letos mlado in nadarjeno ekipo, ki bo konkurenčna vsem ekipam v ligi. Menim, da lahko z veliko mero borbenosti in želje po zmagi naredimo dober rezultat in se enakopravno vključimo v boj za mesta, ki vodijo v 1. ligo.
V Slovenj Gradcu je rokomet doma, vsako domačo tekmo nas pride spodbujati veliko ljudi. To nam veliko pomeni in potrudili se bomo, da bodo ljudje iz tekem odhajali zadovoljni.”

EKIPA 2018/19
Nejc Humek, Stefan Turinski, Blaž Glasenčnik (vratarji), Franci Poklič, Jaroš Bulovič (Levo krilo), Ilija Tomić, Aljaž Lamret, Aljoša Yankovskyy (levi zunanji), Martin Podstenšek, Rok Cvetko, Andrej Yankovskyy (srednji zunanji), Klemen Kresnik, Blaž Orter, Žan Jagodič (desni zunanji), Uroš Štalekar, Kenan Pajt (desno krilo), Žiga Lesjak, Jan Tajnik, Milenko Gašič, Rok Krevs, David Šiljeg (krožni napadalci)

ODHODI:
Tomaž Groblenik (Drava), Nejc Drobež, Jure Gorenjak, Jakob Beđeti, Filip Banfro (Gorenje), Gal Levc

Komentarji