Zahvala Stefanišinovi in zmaga Slovenk v Kočevju

Slovenska ženska izbrana vrsta je v sklopu tedna EHF odigrala prvo prijateljsko tekmo proti Srbiji in zmagala z 34 : 31, osrednja osebnost večera pa je bila Kočevka Sergeja Stefanišin.


Na včerajšnjem dogajanju v Kočevju se je Rokometna zveza Slovenije zahvalila dolgoletni vratarki in rekorderki po številu nastopov za slovensko reprezentanco (211 tekem). Od svojih someščanov iz Kočevja pa je dolgoletna reprezentantka, ki je večina svoje kariere preživela na Krimu prejela stoječe ovacije.

“Tekma v Kočevju je bolj splet okoliščin, a sem vesela, da se je RZS spomnila name in pokazala spoštovanje do mojega dela. Bilo je lepo,” je dejala Stefanišinova, ki si bo vzela enoletni premor in se malo oddahnila od rokometa, nato pa se bo posvetila trenerskemu delu in skrbela za razvoj mladih vratark.

V tekmo so bolje krenile domače rokometašice iz Slovenije. Slovenke so bile ves prvi polčas v prednosti, v 26. minuti pa so si priigrale najvišjo prednost v prvem polčasu (17 : 13). Ekipi sta kljub prijateljski tekmi igrale na nož, žrtev takšne igre pa je bila Tamara Mavsar, ki je v 16. minuti po nenamernem udarcu Andree Lekić obležala na tleh in že kmalu zaključila s tekmo.

V drugem polčasu smo lahko videli podobno igro kot v prvem delu tekme. Slovenke pri katerih sta manjkali Tjaša Stanko in Nina Zulić so prikazale solidno predstavo, odločilno prednost pa so si priigrale v 57. minuti, ko so povedle za tri gole in Srbkinje so ostale brez možnosti za zmago.

Uroš Bregar, selektor Slovenije:
“Tekma ni bila na najvišji kakovostni ravni, a Srbkinje so nastopile z vsemi svojimi prvokategornicami, medtem ko sta pri nas manjkali Tjaša Stanko in Nina Zulić. To je bila zahtevna tekma za naš ‘novi val’, moje izbranke pa bi pohvalil za požrtvovalno in dobro predstavo. Gremo in delamo naprej.”

Ana Gros, Kapetanka Slovenije:
“Nastopili smo brez dveh pomembnih igralk v naši igri, zato je zmaga toliko slajša. Vesela sem, da so se naše mlade in neizkušene igralke izkazale in nastopile brez strahu, vse so dale vse od sebe.”

ČLANICE, PRIPRAVLJALNI TEKMI

Kočevje, sreda, 26. septembra:
SLOVENIJA : SRBIJA 34:31 (17:17)
Slovenija: Zec, Korenić, Ferfolja, Kodele, Gros 9, Kranjc 6, Žabjek 3, Abina 2, Mavsar 3, Čajko, Koren, Barič 3, Beganović 2, Vučko 2, Vojnović, Ahlin, Pišek 4.

Srbija: Radosavljević 3, Krpež Šlezak 6, Trifunović 1, Lekić 2, Lavko 1, Tomković, J. Agbaba, Janjušević 2, T. Radojević 2, Pop-Lazić 3, D. Radojević 1, Tomašević, Nikolić 4, Stoiljković 4, Cvijić 2, Pantić, M. Agbaba.

Sedemmetrovke: Slovenija 5 (5), Srbija 1 (1).
Izključitve: Slovenija 2, Srbija 4 minute.

Celje (dvorana Golovec), sobota, 29. septembra, ob 17:00:
SLOVO LEGEND

Ob 19.00:
SLOVENIJA : SRBIJA

FOTO: RZS

Komentarji