Na igrišča se vrača tudi 1. B liga

Po dvotedenskem premoru se na slovenska prizorišča vrača tudi 1. B liga. Klubi so lahko s ponedeljkom ponovno pričeli s treniranjem v dvoranah in se pripravljali na 7. krog drugega najkakovostnejšega rokometnega tekmovanja v Sloveniji.


7. krog 1. B DRL bosta z današnjo tekmo otvorila Šmartno in Brežice. RD Herz Šmartno se v Brežice odpravlja z velikim optimizmom, saj imajo po petih odigranih tekmah prav toliko zmag. Brežice so na drugi strani po štirih odigranih srečanjih zbrale tri točke in se nahajajo na 8. mestu prvenstvene lestvice.

Jutri sledi naslednjih pet obračunov, prvega bosta ob 18. uri odigrala Mokerc – KIG in Rudar iz Trbovelj. Mokerc ima skupaj s Krškim največ odigranih tekem (6) na lestvici pa zaseda trenutno 4. mesto. Njihov zasavski tekmec se le s tremi odigranimi tekmami in eno zmago nahaja na 10.

Uro za tekmo med Mokercom in Rudarjem si v zaporedju ob 19. uri sledijo tri tekme. Škofljica bo na domačem terenu gostila Dol, ki v obrobje Ljubljane potuje z visokimi cilji. Škofljici v letošnji sezoni nikakor ne steče, saj ima po odigranih petih tekmah le dve točki, ko je pred štirinajstimi dnevi ugnala Črnomelj. RK Dol TKI Hrastnik ima po odigranih štirih tekmah prav toliko točk, a zasavski klub govoto še ni rekel zadnje ob morebitni uvrstitvi med najboljše ekipe 1. B lige.

Prav tako bosta ob 19. uri na sporedu tekmi med RK Sevnica in RK Črnomelj ter tekma med Železniki in SVIŠ-em. Črnomelj bo po dveh zaporednih domačih tekmah gostoval v Posavju, kjer ga čaka izjemno motiviran tekmec. Sevnica ob vrnitvi v 1. B ligo igra odlično, trenutno pa zaseda 5. mesto na lestvici. SVIŠ bo na jutrišnji tekmi zagotovo lovil zmago, a Železniki, ki so novinci v ligi so se na tekmah v 1. B ligi že izkazali za zahtevnega tekmeca.

7. krog 1. B ligaškega dogajanja bosta jutri ob 20. uri sklenila Grosuplje in Krško. Oba kluba se nahajata v prvi šesterici ekip 1. B lige, Krško pa bo na gostovanju v Grosuplju zagotovo iskalo le zmago. Karkoli drugega bi bilo za zelene, ki že nekaj let iščejo pot do vrnitve v 1. ligo NLB, veliko razočaranje.

1. B DRL, 7. KROG

Petek, 16. april, ob 19:00
RK BREŽICE – RD HERZ ŠMARTNO

Sobota, 17. april, ob 18:00
ŠD MOKERC KIG – RD RUDAR

Ob 19:00
ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK – RK DOL TKI HRASTNIK

RK SEVNICA – RK ČRNOMELJ

RD ALPLES ŽELEZNIKI – RK SVIŠ IVANČNA GORICA

Ob 20:00
RK GROSUPLJE – RK KRŠKO

Komentarji