Na izstopnih vratih klub in njegovi igralci!

RK Maribor Branik je v 25. krogu lige NLB odigral zadnjo domačo tekmo v sezoni. RK Slovenj Gradec je v dvorani Tabor slavil z 28:26. Obračun je zaznamovalo slovo: dolgoletnega kapetana Tadeja Soka, najboljšega klubskega strelca Simona Razgorja, Filipa Jerenca, Izidorja Budje, Nejca Planinška ter Jureta Hedla. Po kratki slovesnosti pred začetkom tekme je sledil oster boj za nujno potrebne točke v boju za obstanek.


Vsi igralci, ki se po sezoni poslavljajo od mariborskega kluba, so pred tekmo v dar prejeli spominske fotografije. S tribun dvorane Tabor jih je z aplavzom pospremilo tudi lepo število navijačev. Kapetan Tadej Sok se sicer od Maribora poslavlja po 11 sezonah, v katerih je postal pravi vodja slačilnice in sodeloval pri velikih uspehih. Simon Razgor, najboljši klubski strelec, je v dresu Maribora sodeloval pri največjih uspehih (finale Pokala Slovenije, četrtfinale EHF pokala) in prav tako postal prava legenda. 

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Pred tekmo ni bilo veliko za računati. Vedeli smo, da je bil to zadnji vlak, ki smo ga imeli. Od njega smo se med tekmo oddaljili, nato smo se skoraj prijeli in skočili nanj, ampak se stvari na žalost niso poklopile. Mislim, da smo v letošnji sezoni na podoben način izgubili veliko tekem. Včasih stvari ne stečejo po željah. Naredili smo vse, da bi dosegli zastavljene cilje. Imeli smo veliko težav, o katerih bomo govorili drugič. Še naprej smo bili v igri, a ponujenih priložnosti nismo znali izkoristiti.”

Ivan Vajdl, trener RK Slovenj Gradec: “Svojim fantom moram čestitati za borbo po dveh nepričakovanih porazih. Dobro so se pobrali in odigrali na svojem maksimalnem nivoju. Kazali so željo po dokazovanju. Na začetku drugega polčasa smo si tudi zaradi nekaterih obramb našega vratarja in dobre igre priigrali lepo prednost. Na koncu se je izkazal tudi domači vratar Strašek, presekale so nas izključitve. Igrali smo tudi s tremi izključenimi igralci. Moram priznati, da se je Maribor dobro upiral, a smo na koncu zasluženo zmagali.”

Po naših virih bi naj Sok in Jerenc svojo kariero nadaljevala v Ormožu, Planinšek v Ribnici, Leon Gregorič pa bi se naj po posoji vrnil nazaj v Celje. Letos najboljši mariborski strelec, Izidor Budja, bi se lahko prestavil v Slovenj Gradec ali novomeško Krko, pri nekaterih se omenja celo Avstrija…

Kmalu bomo izvedeli katera šušljanja se bodo uresničila…

 

FOTO: Dajnko Photography

 

Komentarji