Na klop Maribora bo sedla slovenska rokometna legenda

Po odhodu Siniše Markote so bili Mariborčani primorani za naslednjo sezoni najti novega trenerja. Na klop vijoličastih bo sedel nekdanji slovenski reprezentant Luka Žvižej, ki bo Maribor vodil v sezoni 2021/2022.


Najboljši strelec slovenske rokometne reprezentance se je od profesionalnega igranja uradno poslovil oktobra 2019. Ves čas je napovedoval, da bo ostal v rokometu in se hitro podal v trenerske vode. Priložnost za novo poglavje v karieri je dobil v domačem Celju, kjer je v zadnji sezoni vodil mladinsko selekcijo, po odhodu Tomaža Ocvirka pa ob koncu sezone začasno prevzel člansko ekipo.

Hitro po koncu sezone se je pojavila možnost, da se Luka Žvižej vrne v Maribor, kjer je igral v letu 2017 in takrat v dveh mesecih navdušil vse. Od štajerske prestolnice se je poslovil zaradi dobre ponudbe iz Nemčije, zdaj pa dobiva priložnost, da v svojem nekdanjem klubu v nekoliko drugačni vlogi spiše zgodbo o uspehu.

Žvižej je v svoji karieri osvojil ogromno lovorik in navduševal v vseh klubih, kjer je igral. Je četrti najboljši strelec v zgodovini RK Celje Pivovarna Laško, s 702 zadetkoma pa tudi prvi strelec slovenske izbrane vrste. Izkušnje v tujini je ob igranju za Celje nabiral še v Španiji, na Madžarskem in v Nemčiji.

Mihael Pisanec, poslovni direktor RK Maribor Branik: »Veseli in ponosni smo, da bo Luka Žvižej, ki je slovenski rokometni velikan, pri nas začel z novim poglavjem v svoji karieri. Prepričan sem, da bo Luka s svojo pozitivno energijo in zagnanostjo uspešno vodil člansko ekipo in da je pred nami dobra sezona.«

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: »Pri odločitvi za selitev v Maribor so pretehtali novi izzivi, nove stvari. Gre za prvo priložnost, da prevzamem ekipo, ki nastopa na najvišjem nivoju v slovenski ligi. Maribor mi je poznan. Tu sem konec koncev odigral svoje zadnje tekme v Sloveniji. Po pogovorih z vodstvom smo hitro našli skupen jezik. Pripravljeni smo na delo in izzive, ki so pred nami.«

FOTO: RK Maribor Branik

Komentarji