RK Trimo Trebnje z novo okrepitvijo

Komaj se je sezona Lige NLB zaključila, že se najmočnejši slovenski klubi krepijo. Zadnjo v vrsti okrepitev so predstavili pri RK Trimo Trebnje kamor prihaja Toše Ončev. Ončev je svojo kariero začel pri Skopskem Vardarju, kjer je v članski konkurenci deloval tudi pod taktirko Raula Gonzaleza enega izmed bolj priznanih strategov v Evropi. Toše Ončev, ki se najbolje znajde na položaju levega in srednjega zunanjega igralca je s Trebanjci podpisal triletno pogodbo.


Toše Ončev je otrok Vardarja, saj je tam začel svojo rokometno pot in tudi nabral prve članske minute, sicer v Vardarjevi B ekipi. Nekaj minut pa je nabral tudi v prvi ekipi Vardarja, kjer je bil obkrožen s številnimi svetovnimi zvezdniki rokometa. Ončev pa je rokometno znanje nabiral tudi izven svoje domovine. Igral je namreč v Franciji in Grčii. Zadnjo sezono je preživel pri ekipi RK Rabotnički, kjer je na dvajsetih odigranih tekmah dosegel neverjetnih 208 zadetkov in bil daleč najboljši strelec prvenstva.

Za prihajajoči prijateljski tekmi, ki jih bo njegova Severna Makedonija odigrala s Srbijo pa ga je selektor Kiril Lazarov vpoklical tudi v člansko reprezentanco, kar je nov lep dosežek v karieri mladega Ončeva.

Toše Ončev, nova okrepitev RK Trimo Trebnje:
“Ponosen sem, da bom v prihodnjih treh letih branil barve trebanjskih levov. Veselim se sodelovanja z rokometno legendo, Urošem Zormanom in verjamem, da lahko v prihodnosti naredimo zares odlično zgodbo.”

OSNOVNI PODATKI:
IME IN PRIIMEK: Toše Ončev
POZICIJA: Srednji zunanji/levi zunanji
DATUM ROJSTVA: 27. 12. 1996
VIŠINA/TEŽA: 187 cm/85 kg
DRŽAVLJANSTVO: Severna Makedonija
DOSEDANJI KLUBI: RK Vardar Skopje (-2018), RK Pelister (2017-2018), CO Vernouillet (2018-2019), Saint-Marcel Verdnon (2019), A.O Faiakas Kerkyra (2020), RK Rabotnički (2020-2021), RK Trimo Trebnje (2021-).

FOTO: Dominik Pekeč / RK Trimo Trebnje

Komentarji