Na krilih Haseljića Koper do prve zmage

Koprčani so v domači dvorani gostili ekipo SVIŠa iz Ivančne Gorice. V naslednjem tednu rokometaše čaka krajši reprezentančni odmor, saj bo slovenska članska reprezentanca odigrala kvalifikacijsko tekmo proti Latviji (tekma je na sporedu v sredo, 24. 10., ob 20:15, prenos na RTV SLO2).


 V Areni Bonifika smo vse do 11. minute tekme gledali zelo izenačeno igro, kjer si nobena ekipa ni priigrala večje prednosti. Nekaj lukenj v obrambi so gostje iz Ivančne Gorice znali odlično izkoristiti in so uspešno sledili koprski hitri ter agresivni igri v napadu. Nato so se Koprčani končno zbrali, strnili vrste v obrambi in s hitrimi napadi naredili delni rezultat 5 : 0 in  povedli za 6 zadetkov, 13 : 7. Koprčani so svojo priigrano prednost uspešno držali vse do konca polčasa. Na odmor so odšli s prednostjo 5 zadetkov, 14 : 9.

V začetku drugega polčasa smo pričakovali nadaljevanje dobre igre iz prvega polčasa, vendar so na igrišču zagospodarili gosti, predvsem zaradi ogromno tehničnih napak v napadu domače ekipe. Tako je bil rezultat v 42. minuti ponovno izenačen, 17 : 17. Po minuti odmora na zahtevo domačega trenerja Uroša Rapotca pa smo lahko videli preobrat v igri domače ekipe.

V vrata je stopil Mirza Haseljić in z dobro igro v obrambi so Koprčani onemogočili gostujoči napad. Gostujoči strateg Aleksander Polak je poskušal obrambo zmesti s sedmimi igralci v napadu, ampak so domači rokometaši odigrali agresivno in igro brez gostujočega vratarja dobro izkoristili. Svoj prvi zadetek v barvah Kopra je danes zabeležil tudi vratar Mirza Haseljić, ki je v drugi polovici drugega polčasa zaklenil domača vrata. Delni rezultat po timeout je bil 9:0 in smo rutinirano pripeljali tekmo do konca. Končni rezultat v Areni Bonifika je bil 30 : 20.

 

Pri domačih sta bila najbolj natančna Adam Bratkovič, s 7 zadetki, in Nino Grzentič, s 6 zadetki. Pri gostih pa sta bila s 4 zadetki najuspešnejša Simon Stopar in Matic Košir.

 

RD Koper : RK SVIŠ Ivančna Gorica 30 : 20 (14 : 9)

RD Koper: Haseljić 1, Dolenc, Grzentič 6, Krečič 2, Matijašević 3, Konjevič 1, Kocjančič, Postogna, Moljk, Smolnik 1, Sokolič 1, Guček 1, Zugan 3, Marić 2, Planinc 2(1), Bratkovič 7(4)

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 5(5)

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Knez 3, Zafran 1, Fink 3, Hrovat 1, Stopar 4, Škorc, Košir Matej 2, Struna, Kutnar A., Željko 1, Vencelj, Zlatnar, Bučar, Košir Matic 4(1), Kutnar M. 1, Vidmar

Trener: Aleksander Polak

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 1(2)

 

Pripravila: Manja Fišter
FOTO: Matia Ščukovt (RD Koper)

Komentarji