DERBI 7. kroga: brez zmagovalca

Derbi 7. kola Lige NLB je tokrat potekal v Ribnici, kjer se je dvoboj med gostitelji ter Gorenjem Velenjem končal z neodločenim izidom (30:30).


Prvi polčas je prinesel zelo izenačeno tekmo. Velenjčani so sredi polčas prvi povedli z dvema goloma prednosti, nazadnje je bilo +2 zanje v 23. minuti. Nato je bolje zaigrala ribniška ekipa, v 29. minuti že vodila s 14:12, za izenačenje po prvih 30 minutah igre sta poskrbela Aleks Kavčič in Vlado Matanović.

Čeprav si je domača ekipa priigrala štiri gole prednosti, je bila končnica zelo napeta. V 50. minuti je Gorenje Velenje vodilo s 25:24. Dva gola Jana Puclja v 52. in 53. minuti sta Ribničane spet vrnila v prednost (27:26). Zoran Jovičić je vzel minuto odmora, po njej je Pucelj zadel še enkrat, za njim še Tilen Strmljan in Riku se je vse bolj nasmihala zmaga.

Gorenje še ni reklo zadnje besede, hitri goli Aleksa Kavčiča in dva Matica Verdinka so pomenili izid 29:29. Risto Vujačić je v 58. zadel za 30:29, točko pa je osam priigral Domen Tajnik.

LIGA NLB, 7. KOLO
Sobota, 20. oktober

RIKO RIBNICA : GORENJE VELENJE 30:30 (14:14)

Vujačić 8, Knavs 5; Verdinek 9, A. Kavčič 6.

STATISTIKA

Mitja Nosan, igralec Rika Ribnice: “Danes nismo bili pravi, sploh ne v obrambi, saj smo na sredini preveč pokali. Mogoče se malo pozna utrujenost, ampak na to se ne bomo izgovarjali. Napad je danes stekel, na koncu pa se nam žal ni izšlo. Mislim, da je končni izid najbolj pošten in dober za obe ekipi. Mi gremo naprej, ostajamo neporaženi in upam, da tako nadaljujemo v Ligi NLB še naprej.”

 

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: “Fantom bi rad čestital za izjemno borbenost in željo, ki so jo pokazali na današnji tekmi. Mislim, da smo večino časa kazali večjo kakovost, so nas pa boljšega izkupička stale tehnične napake in zgrešeni streli v napadu. Domači so uspeli v drugem delu povesti za štiri zadetke, a smo se jim približali in korak z njimi držali do konca tekme. Menim, da smo na koncu lahko oboji zadovoljni z delitvijo točk.”

 

FOTO: RZS (FB)

Komentarji