Na parketu le še prvoligaši – vsa ostala tekmovanja SE PREKINJAJO

Včerajšnji odlok Vlade Republike Slovenije, ki je sprejela prekinitev vseh športnih (neprofesionalnih) tekmovanj, pomeni, da se prekinjajo tekmovanja tako v vseh mlajših starostnih kategorijah kot tudi v članski (1. B DRL, 2. DRL in 1. B ŽRL). Aktivni ostajajo zgolj igralci in igralke Lige NLB ter 1. ŽRL.


Zaenkrat sicer uradne razlage pristojnih organov panožne zveze še niso prejele, saj se bo z današnjim dnem odlok vpisal v Uradni List Republike Slovenije, tako da v veljavo vstopi dan po vpisu v Uradni List. 

GLEDALCEV NI!

Prisotnost gledalcev na tribunah ni dovoljena. V športnem objektu so lahko le osebe, ki so nujno potrebne za izvedbo tekmovanja.

Delni prepis odloka:

Odlok začasno dovoljuje športno gibalna dejavnost in proces športne vadbe športnikom z nazivom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda ter poklicnim športnikom, starejšim od 15 let, ki so vpisani v razvid poklicnih športnikov pri ministrstvu, pristojnemu za šport.

V kolektivnih športnih panogah je dovoljeno izvajanje tekmovanj v najvišjem kakovostnem nivoju nacionalnega, regionalnega, mednarodnega oziroma evropskega tekmovanja v športnih panogah hokej na ledu, košarka, nogomet, odbojka in rokomet. Prav tako je dovoljeno izvajanje velikih mednarodnih športnih prireditev – svetovno in evropsko prvenstvo ter kvalifikacijske tekme državne reprezentance za nastop na svetovnem ali evropskem prvenstvu. Športnikom, ki se udeležujejo teh tekmovanj, je dovoljen tudi proces športne vadbe.

V individualnih športnih panogah je dovoljeno izvajanje velikih domačih in mednarodnih športnih prireditev – svetovno in evropsko prvenstvo ter svetovni pokal.

Prisotnost gledalcev na športnih tekmovanjih ni dovoljena. Organizator športnega tekmovanja mora zagotoviti, da so v športnem objektu ali na površinah za šport v naravi le osebe, ki so nujno potrebne za izvedbo tekmovanja.

 

Komentarji