Prekinitev uradno potrjena: Tu je več pojasnil

Vlada RS je na torkovi dopisni seji sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji ter Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnost. S slednjim so zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 določene začasne omejitve pri izvajanju športne dejavnosti za športnike in izvajanje športnih tekmovanj ter ponujanja storitev fitnes centrov. Rokometna zveza Slovenije tako s četrtkom, 22. oktobra 2020 zaustavlja vsa rokometna tekmovanja, z izjemo Lige NLB in 1. A državne rokometne lige za ženske. Začasna prekinitev tekmovanj velja do preklica.


 
Odlok Vlade RS v kolektivnih športih, med njimi tudi rokometu, še dovoljuje izvajanje tekmovanj na najvišji kakovostni ravni nacionalnega, regionalnega, mednarodnega oziroma evropskega tekmovanja. Dovoljeno je tudi izvajanje velikih mednarodnih športnih prireditev, med katere je uvrstila evropska in svetovna prvenstva ter kvalifikacije za omenjeni tekmovanji.
 
Za izvajanje  treningov in izvedbo tekmovanj se lahko uporabljajo vsi športni objekti in površine za šport v naravi, kot jih določa Zakon o športu: športni centri, športni objekti, vadbeni prostori, vadbene površine ter površine za šport v naravi in šolske telovadnice.
Fitnes centri so v rdečih regijah zaprti, v oranžnih pa velja pravilo 1 osebe na 20 kvadratnih metrov.
 
Več podrobnosti najdete na spodnjih povezavah.

ODLOK O ZAČASNIH OMEJITVAH PRI IZVAJANJU ŠPORTNE DEJAVNOSTIODLOK O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ODLOKA O OMEJITVAH PONUJANJA IN PRODAJANJA BLAGA IN STORITEV POTROŠNIKOM V REPUBLIKI SLOVENIJI

Komentarji