Na Prešernov dan Tigrice čaka gostovanje pri Budućnosti

Rokometašice Krima Mercatorja se bodo pred krajšim evropskim premorom pomerile proti zadnjemu nasprotniku v glavnem delu evropske Delo EHF Lige prvakinj. Na drugem gostovanju se bodo na Prešernov dan, v soboto, 8. februarja ob 19.00 pomerile proti črnogorski Budućnosti.


Velikih skrivnostI med ekipama, ki se vsako sezono večkrat pomerita na pripravljalnih tekmah in v sklopu regionalne lige ni. Gre za spopad dveh ekip, ki sta po številu odigranih tekem v najmočnejšem evropskem rokometnem tekmovanju povsem na vrhu. Cilji Budućnosti segajo do samega evropskega vrha, tam so nazadnje bili v sezoni 2014/15. Še enkrat prej v sezoni 2011/12.

Najpomembnejše orožje Budućnosti je granitna obramba in hiter protinapad, kjer kraljuje Jovanka Radičević, ki je z 69 zadetki z naskokom najboljša strelka tekmovanja. Izredno kakovostna je tudi celotna zunanja linija, kjer je eno glavnih orožij tudi Barbara Lazović.

Zadnja tekma pred krajšim evropskim premorom in začetkom povratnih dvobojev bo potekala v novozgrajeni Bemax Areni, z neposrednim prenosom na Šport TV 1 in ehftv.com. Tigrice v črnogorsko prestolnico potujejo v petek, tam pa bodo tudi njihovi najzvestejši navijači Krimovci.

3. KOLO GLAVNEGA DELA DELO EHF LIGE PRVAKINJ, SKUPINA II
sobota, 8. februar 2020, ob 19.00, Bemax Arena, Podgorica
BUDUĆNOST (ČRNA GORA) : RK KRIM MERCATOR

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

Komentarji