Vroči derbi Velenja in Celja se je končal brez zmagovalca

Na sosedskem derbiju 17. kroga prve slovenske lige NLB so rokometaši Gorenja Velenja gostili vodilni klub lestvice Celje Pivovarne Laško. Težko pričakovani derbi je minil v duhu mnogih prekrškov in ostre igre v kateri pa so se rokometaši obeh klubov razšli brez zmagovalca. Končni izid je bil 23:23.


Prvi polčas so bolje odprli Velenjčani, ki so z učinkovito igro na krožnega napadalca in s trdno obrambo povedli in vodstvo držali vse do 24. minute, ko je po samostojni akciji za Celje na 8:8 izenačil Domen Makuc. 19-letni Postojnčan je s svojim individualnim vložkom kasneje Celju priboril vodstvo, ki ga gostje tudi po zaslugi razpoloženega Klemna Ferlina v vratih do konca polčasa niso izpustili. Prvih 30 minut se je končalo ob rezultatu 10:11 za Celje.

Takoj po začetku drugega polčasa je na celjski strani rdeč karton zaradi grobega prekrška v obrambi prejel Matic Grošelj. Odsotnost enega ključnih obrambnih igralcev gostov so izkoristili rokometaši Velenja in povedli s 16:12. Navsezadnje so v prvih osmih minutah drugega dela Celjani le enkrat uspeli zatresti domačo mrežo. Njihov glavni trener Tomaž Ocvirk je bil primoran vzeti minuto odmora po kateri pa so, podobno kot v prvem polčasu, njegovi varovanci zaigrali bolje. Z delnim izidom 4:0 so Celjani izid znova izenačili na 16:16.

Ekipi sta si do zadnjih minut izmenjavali vodstvo in sledila je tesna končnica. V zadnjih sekundah je Matic Verdinek za Velenje izsilil sedemmetrovko in izenačil na 23:23. Celjani so imeli še dve sekundi za nemogoč met iz sredine, ki pa jim zmage ni prinesel. Derbi se je tako končal z delitvijo točk, moštvi pa sta suvereno ohranili svoj položaj na lestvici lige NLB.

FOTO: JURIJ VODUŠEK / RK GORENJE VELENJE

Komentarji