Ocvirk: “Lahko smo zadovoljni s točko”

Rokometaši Gorenja Velenja so kot prvi v tej sezoni Lige NLB odščipnili točko zasedbi Celja Pivovarne Laško. Po uspešno izvedenem strelu Matica Verdinka s sedmih metrov tri sekunde pred koncem sta večna rivala 120. medsebojni derbi zaključila z rezultatom 23:23.


V taboru Celjanov so pred tekmo zagotovo želeli več, trener Pivovarjev Tomaž Ocvirk meni, da so lahko zadovoljni s točko: “Imeli smo ogromne težave, predvsem v napadu smo bili preveč statični. Glede na to, da nismo bili pravi, bili že dvakrat v zaostanku in lovili Velenjčane, smo sigurno lahko zadovoljni s točko. Glede na to, da sta obe ekipi prikazali ogromno željo, čeprav je bilo veliko napak tako na eni, kot drugi strani, je prav, da smo si točki razdelili. Mi imamo očitne težave z uigranostjo ekipe, Gorenje Velenje pa dviga svojo pripravljenost.”

Celjani so med srečanjem ostali tudi brez pomembnega igralca: “Sredi tekme smo tudi ostali brez Matica Grošlja, Diogo Silva pa je praktično iz bolniške prišel na igrišče. To se nam je definitivno poznalo. Čaka nas seveda še ogromno tekem, Liga NLB še zdaleč ni odločena. Tudi če bi zmagali mi, še ne bi bilo nič odločeno. Naša naloga je, da poskušamo fante spraviti na višjo raven, saj nas čakajo težke tekme tako v Ligi prvakov kot v državnem prvenstvu,” je po tekmi povedal trener Celja.

FOTO: Gregor Katič

Komentarji