Na prvenstvo brez levega zunanjega

Moška članska reprezentanca je danes prispela v Debrecen, kjer jih v četrtek čaka uvodni dvoboj evropskega prvenstva proti reprezentanci Severne Makedonije.


Kot zadnji se je od reprezentančnih soigralcev poslovil Rok Ovniček, ki se spopada z natrgano mišico v predelu ramena. Pred odhodom je selektor določil končni seznam potnikov na Madžarsko. Na prvenstvo potujejo Urh Kastelic, Jože Baznik,Aljaž PanjtarGašper Marguč, Blaž Janc, Tilen KodrinTilen SokoličMiha ZarabecBorut Mačkovšek, Nik Henigman, Staš Skube, Vid Levc, Jure Dolenec, Nejc Cehte, Domen MakucMatic GrošeljVid Poteko, Matic Suholežnik in Blaž Blagotinšek.

Prva tekma slovence čaka v četrtek ob 18.00. “Pripravljalno obdobje lahko ocenim kot dobro. Imeli smo nekaj težav s poškodbami in ostalimi okoliščinami, povezanimi z virusom Covid-19. Kljub temu sem s potekom priprav zelo zadovoljen. Zdaj moramo pozitivne stvari s treningov prinesti s seboj v Debrecen in jih pokazati na tekmah. Treningi so eno, tekme pa nekaj čisto drugega,” je po koncu priprav povedal selektor Ljubomir Vranješ.

“Mislim, da smo opravili dobre priprave pred evropskim prvenstvom. Kljub okoliščinam smo opravili vse, kar smo si zadali in kar je selektor načrtoval, razen dveh pripravljalnih tekem z Italijo. Na prvenstvo gremo korak za korakom in videli bomo, kam nas bo to pripeljalo. Prva tekma turnirja je zmeraj uganka. Proti Makedoncem pričakujem dober in trd obračun, saj smo se z njimi že večkrat pomerili. Neznank ni,” je dejal krožni napadalec Slovenije Blaž Blagotinšek.

Komentarji