V Ljubljano prihaja mlada zvezda svetovnega prvenstva

V Ljubljano se seli nadarjena 17-letna reprezentantka Konga Betchaidelle Ngombele.


Na preteklem svetovnem prvenstvu je zablestela z 21 zadetki. O nadarjeni rokometašici so pisali tudi pri mednarodni rokometni zvezi. “V njej sem videl velik potencial, zato smo jo povabili na afriško prvenstvo. V tistem tednu je zelo garala, živimo v Afriki in ljudje tukaj morajo garati, da pridejo do dobrega rezultata,” je dejal selektor Konga Younes Tatby.

Prihod Ngombelejeve je prvi korak pri nadaljnem sodelovanju s Kongom. V Ljubljano sta tako z njo pripotovala Tatby in podpredsednik nacionalne zveze ter kluba CARA Brazzaville, od koder prihaja Ngombelejeva.

“Podpis pogodbe z mlado, izjemno nadarjeno rokometašico za klub predstavlja predvsem strateški korak za prihodnje obdobje. Glede na to, da v Evropi vlada pomanjkanje igralk tovrstnega profila, je podpis dolgoročne pogodbe s 190 cm visoko igralko še kako dobrodošel. Zdaj je na nas, da jo razvijamo v pravi smeri, s ciljem razvoja do vrhunske športne ustvarjalnosti. Verjamem, da je obisk njene delegacije tudi priložnost za poglobljeno sodelovanje v prihodnje,” je dejala športna direktorica Krima Mercatorja Deja Ivanović.

Mlada rokometašica pa je od podpisu povedala: “Z nastopi na svetovnem prvenstvu sem bila zelo zadovoljna, saj je bilo to zame prvo veliko tekmovanje in mislim, da sem dala vse od sebe. Nisem čutila pritiska. Več, kot sem igrala, bolj sproščena sem bila. Moraš biti pogumen, da lahko igraš proti tako močnim nasprotnikom. Vesela sem, da sem prispela v Ljubljano in spoznala ekipo. Pred mano so novi izzivi, selitev v Ljubljano pa moja Veselim se nove življenjska priložnost. Želim si jo kar najbolje izkoristiti.”

Foto: Uroš Pihner/RK Krim Mercator

Komentarji