Na selektorski stolček se bo usedel profesor

Predsedstvo RZS je sprejelo predlog dopolnila Pravilnika o rokometnih reprezentancah, ki je dobil z zakonom določene posodobitve, in imenovalo selektorje mlajših moških reprezentanc.


Slovensko mladinsko reprezentanco bo najmanj do konca poletja 2027 vodil Klemen Luzar, ki pri RK Celje Pivovarna Laško deluje kot trener omenjene starostne kategorije in vodja mladinskega pogona. Njegov pomočnik bo nekdanji slovenski reprezentant Marko Oštir, sicer trener mladinske ekipe RK Gorenje Velenje. Slovensko reprezentanco do 20 let čaka nastop na domačem evropskem prvenstvu, ki bo v Celju in okolici potekalo med 10. in 21. julijem.

Moško kadetsko izbrano vrsto bo v prihodnje prevzel dr. Marko Šibila. Predstojnik Katedre za rokomet na Univerzi v Ljubljani je na svoji trenerski poti vodil mnoge slovenske in tuje klube. V preteklosti je že vodil slovensko mladinsko reprezentanco, kasneje pa bil selektor italijanske in pomočnik slovenske članske reprezentance. S slednjo je leta 2004 na evropskem prvenstvu osvojil srebrno kolajno. Slovenske rokometaše do 18 let med 7. in 18. avgustom čaka nastop na evropskem prvenstvu v Podgorici v Črni gori, prihodnje leto pa svetovno prvenstvo v Sloveniji.

»V imenu Rokometne zveze Slovenije se za predanost in opravljeno delo želim zahvaliti Aleksandru Marklu in Sašu Prapotniku, ki sta moški kadetsko in mladinsko reprezentanco vodila v zadnjem obdobju. Z njima smo doživeli številne lepe trenutke. V nadaljevanju karier jima želimo vse dobro,« je povedal novi generalni sekretar Jure Natek.

Ista trenerja kot do sedaj bosta tudi v prihodnje vodila preostali slovenski moški selekciji, ki se z mednarodno rokometno reprezentančno ravnjo šele spoznavata in obenem pripravljata za nastope na uradnih tekmovanjih v prihodnjih letih. Nad rokometaši do 16 bo bdel Janez Klemenčič, nad dve leti mlajšimi pa Marjan Potokar.

Komentarji