Ose danes na Švedskem

Zoran Jovičić

Rokometaši Gorenja Velenja so 31. nastop v evropskih tekmovanjih dobro začeli. Po zmagi nad švicarskim Winterthurjem, se odpravljajo  na prvo gostovanje.


V prvem krogu so se varovanci Zorana Jovičića pomerili z ekipo Winterthurja. Skozi celotno tekmo so črno-rumeni narekovali tempo igre in po šestdesetih minutah zanesljivo slavili z rezultatom 34:26. Naslednja tekma čaka rokometaše Gorenja Velenje v torek, 24. oktobra na Švedskem, kjer bodo moči merili z ekipo IK Sävehof.

Ekipi Gorenja Velenja in Sävehofa sta se v Ligi Evropa srečali že v sezoni 2021/2022. Po skupinskem delu je razmerje zmag teh dveh ekip znašalo 1:1. V Velenju so slavili Švedi, na povratni tekmi pa Velenjčani, ki so se nato uvrstili v osmino finala.

Preteklo sezono so rokometaši Sävehofa zaključili na drugem mestu v državnem prvenstvu. Za švedskega podprvaka je to devetnajsta sezona v evropskem tekmovanju, najboljši uspeh pa so dosegli ravno v sezoni 2021/2022, ko so se uvrstili med najboljših šestnajst ekip. Prejšnjo sezono so drugo najelitnejše tekmovanje zapustil v kvalifikacijah, kjer so premoč morali priznati francoski ekipi Montpellier HB.

Tekma 2. kroga Lige Evropa v Partille areni bo v neposrednem prenosu mogoče spremljati na Arenasport ob 18:45.

Matevž Skok, rokometaš RK Gorenje Velenje
“Na Švedsko potujemo motivirani in z velikimi pričakovanji. Vemo, da nas čaka težka tekma. Sävehof je zelo mlada, ambiciozna ekipa, ki igra hiter rokomet. Mi se jim bomo poskusili upirati z našo agresivnostjo in hitro igro. Dali bo vse od sebe, da se domov vrnemo z dvema točkama.”

Komentarji