RZS dobil novega generalnega sekretarja

jure natek rokometna zveza generalni sekretar

Rokometna zveza Slovenije (RZS) ima novega generalnega sekretarja. Naloge slednjega bo v prihodnje opravljal Jure Natek. Predsedstvo RZS je potrdilo tudi imena selektorjev mlajših moških reprezentanc in dopolnila Pravilnika o rokometnih reprezentancah.


Natek, sicer nekdanji slovenski reprezentant, se je pisarni Rokometne zveze Slovenije pridružil leta 2017 in sprva skrbel za nemoteno delovanje mlajših moških reprezentanc. Po odhodu dr. Uroša Mohoriča na Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je 41-letnik v začetku letošnjega leta uspešno prevzel mesto direktorja rokometnih reprezentanc, sedaj pa se bo kot podaljšana roka predsednika RZS dr. Bora Rozmana in kot prvi operativec pisarne krovne slovenske zveze spoprijel s prihajajočimi izzivi.

“Iskreno se zahvaljujem Predsedstvu RZS za izkazano zaupanje. Veselim se izzivov, ki nas čakajo in ni jih malo. Zavedam se, da našo pisarno čaka zelo trdo delo. Nahajamo se v zahtevnem položaju, v rešitev katere zadnje mesece vlagamo vse svoje napore. Pri tem se resnično zahvaljujem vsem našim sponzorjem in partnerjem za posluh, upnikom pa za potrpljenje in razumevanje,” je po imenovanju dejal Natek, ki je v zadnjem obdobju že opravljal naloge vršilca dolžnosti na generalnega sekretarja.

Ni skrivnost, da Rokometna zveza Slovenije, tako kot številne druge slovenske panožne zveze, v zadnjem obdobju beleži finančni primanjkljaj, a zahvaljujoč predanim rokometnim delavcem in dobremu sodelovanju z vsemi deležniki vseskozi zagotavlja, da delo na vseh področjih poteka na kar se da visoki ravni, obenem pa aktivno skrbi za zmanjševanje dolga. “Že danes smo v skladu z našo Strategijo 2023 – 2030 aktivni na nekaj projektih, ki bodov prihodnje dali slovenskemu rokometu nov zagon in nas popeljali v uspešen jutri. Stremel bom k temu, da bo RZS zagotavljala zgleden servis vsem klubom, sodnikom, trenerjem, rokometnim delavcem, predvsem pa vsaki rokometašici invsakemu rokometašu. Pri tem bosta naši glavni vodili popolna transparentnost in učinkovitost. V skladu z zmožnostmi se bomo z ekipo še naprej trudili, da vsem našim produktom, od reprezentanc, ki so najbolj vidne, do klubskih tekmovanj omogočimo najboljše pogoje v danem trenutku,” je nadaljeval Natek, ki je nasledil Gorana Cvijića. Ta je na mestu generalnega sekretarja deloval od sredine septembra 2013 in se za nov mandat ni potegoval. Cvijić del pisarne RZS ostaja tudi v prihodnje.

Komentarji