Na sporedu zadnji prvoligaški vikend v 2020

Po sredinem dogajanju v ligi NLB bomo ta konec tedna priča zadnjemu prvoligaškemu vikendu v koledarskemu letu 2020. V sredo je bil odigran tudi težko pričakovani derbi med Celjem in Trebnjem, ki ga je dobil prvi. Jutri bo na sporedu pet tekem 14. kroga lige NLB. Tekma Izole in Maribora je zaradi okuženosti s koronavirusom Mariborčanov prestavljena, tekma 14. kroga med Ljubljano in Velenjem pa je bila odigrana v sredo.


Prva tekma jutrišnjega dogajanja v ligi NLB se bo pričela ob 17:00, ko bo v dvorani na Kodeljevem gostoval aktualni državni prvak iz Celja. Celjani tudi po sredinem derbiju s Trimom ostajajo edina neporažena ekipa v 1. ligi NLB. Na drugi strani Slovan še išče prave občutke kot novinec v ligi.

Uro za tem se bo v športni dvorani Poden v Škofji Loki pričela tekma med domačo Urbanscape Loko in Riko Ribnico. Loka in Maribor imata med vsemi ekipami lige najmanj odigranih tekem (osem). Varovanci Roberta Beguša se tako nahajajo šele na 13. mestu razpredelnice. Ribnica nekoliko nepričakovano ne kroji vrha lestvice. Menjava glavnega trenerja in prihod Gregorja Cvijića se suhorobarjem zaenkrat še ni obrestovala.

Ob 18:00 nas čaka še dvoboj med Slovenj Gradcem in Krko. Tudi menjava na trenerskem stolčku pri Novomeščanih še zaenkrat ni obrodila sadov. Stari znanec Mirko Skoko tako še čaka na prvo zmago po povratku v Krko. Nasprotnik Krke je v sredo gostovali pri Koprčanih in zabeležil visok poraz. Slovenjgradčani tako kljub porazu zasedajo visoko 5. mesto na lestvici.

Koprčani bodo v zadnjem prvoligaškem vikendu na Bonifiki gostili Trebanjce. Trimo je po porazu s Celjem zabeležil drugi poraz v sezoni, a bodo varovanci Uroša Zormana v nadaljevalnju zagotovo še kazali ambicije za najvišja mesta v ligi. Koper bo tako v soboto iskal svojo šesto zmago v prvenstvu, a bo naloga vse prej kot lahka.

Dobova po lanskoletni odlični sezoni letos še ni pokazala pravih ambicij. Z enajstimi odigranimi tekmami se varovanci Benjamina Teraša nahajajo na 9. mestu, jutri pa bo pred njimi znova težka tekma. V goste k Dobovi prihaja Ormož, ki v letošnji sezoni blesti. Igralci pod vodstvom Saše Prapotnika so bili na domačem terenu poraženi le s strani Celja, odlično pa jim gre tudi v gosteh. Vinarji so na desetih odigranih tekmah kar sedemkrat osvojili zmago, trikrat pa so bili poraženi. O dobri predstavi Jeruzalemčkov priča tudi stanje na lestvici, kjer se nahajajo na odličnem četrtem mestu.

1. LIGA NLB, 14. KROG:

Sobota, 19.12.2020 17:00 (ŠPORTNA DVORANA KODELJEVO)
RD LL GROSIST SLOVAN-RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Sobota, 19.12.2020 18:00 (ŠPORTNA DVORANA PODEN)
RD URBANSCAPE-LOKA RD RIKO RIBNICA 

Sobota, 19.12.2020 18:00 (Športna dvorana Slovenj Gradec)
RK SLOVENJ GRADEC 2011-MRK KRKA

Sobota, 19.12.2020 18:30 (Arena Bonifika)
RD KOPER-RK TRIMO TREBNJE

Sobota, 19.12.2020 19:00 (Športna dvorana Dobova)
MRD DOBOVA RK-JERUZALEM ORMOŽ

FOTO: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji