Rusinje na tekmi za 5. mesto boljše od Nizozemk

Rusinje so v tekmi za 5. mesto gladko premagale Nizozemke. Rusinje so seveda lahko močno razočarane, saj so na prvenstvu izgubile le enkrat. Poraz z Dankami pa je odnesel tudi trenerja Ambrosa Martina.


Rusinje so na prvenstvu izgubile le eno tekmo, a osvojile šele 5. mesto. Bile so boljše od Nizozemk. Tekmo so precej bolje začele in že v uvodnih minutah vodile z 7-2 in 8-3. Nizozemke se nikakor niso približale, zaostajale so celoten prvi polčas.

Najbližje so bile v 16. minuti, ko je za 9-7 zadela Danick Snelder. Rusinj pa to niti malo ni zmedlo in hitro so s serijo 4-1 prišle do vodstva z 13-8, ko je v 21. minuti zadela Polina Vedekhina. Do zaključka prvega polčasa se Nizozemkam ni uspelo več močneje približati in Rusinje so ga dobile z 18-13.Tudi v drugem delu smo gledali preslikavo prvega, v 40. minuti so Rusinje po zadetku Vladlene Bobrovnikove vodile že za 7(24-17). Rusinje niso popuščale, Nizozemke pa niso našle poti v mrežo.

Ko je bilo v 49. minuti že 28-20, po novem zadetku Vladlene Bobrovnikove je bilo jasno, da bodo Rusinje tekmo dobile. Do konca so igrale pametno in zmagale z 33-27. Rusinje so tako z enim samim porazom prvenstvo končale šele na petem mestu, Nizozemke pa so se morale zadovoljiti z 6. mestom. Najbolj razpoložena je bila pri Rusinjah Polina Vedekhina z 6 goli, pri Nizozemkah jih je Lois Abbingh dosegla kar 10.

TEKMA ZA 5. MESTO:

Rusija : Nizozemska 33:27(18:13)

FOTO: Kolektiff images

 

Komentarji