Francozinje že v prvem delu razblinile dvome o finalu

Francozinje so v prvem polfinalnem obračunu premagale Hrvatice in se uvrstile v finale. Francozinje so vse dvome razblinile že v prvem polčasu, kjer so si priigrale razliko 10 zadetkov in se zasluženo uvrstile v finale


Začetek tekme je bil izenačen, a le do 8. minute, ko je Estelle Nze Minko zadela za 3-3. To pa je bilo tudi zadnje izenačenje na tekmi, saj so nato Francozinje stopile na plin in povsem zasenčile Hrvatice. Z hitro igro v napadu in izjemno igro v obrambi, najbolj so se pripravile na Ćamilo Mičijević so deklasirale tekmice.V 17. minuti so Francozinje vodile že z 8-3, Hrvatice pa več kot 10. minut niso našle poti žogi v mrežo in Francozinje so zlahka prišle do večje prednosti. Do zaključka prvega polčasa so Hrvatice zmogle le 5 zadetkov, kar je najmanj v zgodovini prvenstva.  Francozinje so prvi polčas dobile z 15-5 in že po prvem delu je bilo jasno, da Hrvaticam ne bo uspelo.

V drugem delu so se vendarle malce sprostile in začele zadevati tudi v napadu. Francozinje so se malce sprostile in niso bile več tako pozorne v obrambi, v napadu pa so še naprej igrale svojo igro in zadevale. Ves čas so držale prednost 10 zadetkov, Hrvatice pa so se najbolj približale le v 35. minuti, ko je za 16-9 zadela Katarina Ježić.

Francozinje so v zadnjem delu ponudile priložnost tudi ostalim igralkam, ki pa niso popustile in tekmo so zanesljivo dobile z 30-19. Pri Francozinjah so bile najbolj razpoložene Estelle Nze Minko, Alexandra Lacrabere, Kalidatou Niakate in Grace Zaadi Deuna. Vse so dosegle po 4 zadetke. Pri Hrvaticah so po 3 zadetke dosegle Valentina Blažević, Dora Krsnik in Katarina Ježić. Francozinje torej čakajo tekmice v finalu, ki ga bo odločil skandinavski derbi med Norveško in Dansko.

REZULTAT 1. POLFINALNE TEKME: 

Francija : Hrvaška 30:19(15:5)

Komentarji